El govern de Berga es reafirma: l’accés a la nova zona de l’hospital estarà a punt, tot i el neguit del conseller

Manel Balcells va encendre les alarmes a mig cap de setmana, en un acte d'ERC a la ciutat, on va assegurar que les noves Urgències no es podrien inaugurar a l'hora perquè l'Ajuntament -amb ERC també al govern- "no ha fet la feina"

L'Ajuntament de Berga ha d'adequar la llàgrima de davant la porta de les futures Urgències perquè les ambulàncies puguin maniobrar-hi sense problemes. MARC CANTURRI

L’hospital de Berga entra als titulars en plena campanya electoral del 28 de maig. Dissabte el conseller de Salut, Manel Balcells, va participar en un acte d’ERC a Berga, al costat del candidat, Moisès Masanas, i va recriminar que la part de les obres a l’hospital que depenen de la Generalitat segueix el seu transcurs, però no es podrà inaugurar a l’estiu perquè l’Ajuntament “no ha fet la feina”. Les afirmacions han alarmat el govern (CUP+ERC), que ha insistit que, malgrat que encara no s’hagi actuat a la zona, res els fa patir perquè les noves Urgències es puguin estrenar quan s’enllesteixin.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra (CUP), ha reconegut que, d’entrada, les declaracions van sorprendre’ls, atès que fa pocs dies que es van reunir amb representants del centre per acabar d’afinar el calendari, i la trobada va ser amable i coordial. Des d’ERC, Ramon Camps hi ha tret ferro: entèn que hi hagi “una mica de neguit” perquè són unes obres importants i s’hi estan posant molts diners, però ha defensat que el govern va a la una i que remarà perquè les obres acabin quan toqui.

Serra ha afegit que s’ha resolt la part del finançament i tenen detectades les mancances i els aspectes a millorar d’un vial que -ha recalcat- “ja existeix, no s’ha de fer nou”. També ha matisat que “som a finals de maig i ens diuen que les obres es preveuen acabar a finals de setembre”, al·legant que “hi ha temps més que suficient” per acabar-ho a l’hora. El regidor d’Urbanisme també ha afirmat que tenen apamades quines són les actuacions primordials perquè es pugui inaugurar la zona, i que les prioritzaran.

L’oposició afila els ganivets

Les declaracions del conseller van sorprendre tothom. També als grups de l’oposició al ple de l’Ajuntament, que han comparegut en les últimes hores en bloc per exigir als partits de govern que s’entenguin amb la Generalitat i que “s’aclareixin”. I més -diuen-, tenint en compte que ERC forma part tant del govern català com del de la ciutat.

Abel Garcia, del PSC, recrimina que l’Ajuntament no posa fil a l’agulla a la qüestió, malgrat que ja té el que volia: el finançament, que es cobrirà a mitges amb diners municipals i del Consell Comarcal. “No sé a qui donaran les culpes ara, si se les estan donant a ells mateixos”. Per la seva banda, Ramon Caballé, de Junts, ha afegit que “és un retard més en un tema de consens general, on només calia fer la feina”.