Abel Garcia, del PSC, se sent “guanyador, passi el que passi” i insisteix que és “la veritable alternativa” a la CUP i ERC

El PSC reivindica "el canvi en positiu" que ha predicat durant tota la campanya i elogia el seu candidat en un acte central a la plaça de la Font del Ros

El PSC ha tancat l’últim cap de setmana abans de les eleccions del 28 de maig amb un míting festiu a la plaça de la Font del Ros. Va ser ahir, diumenge, a les 7 de la tarda, en l’acte central de campanya en què la formació va voler reivindicar la vàlua del seu candidat, Abel Garcia, per assumir l’alcaldia. Garcia va assegurar que se sent “guanyador, passi el que passi” per l’escalf que ha notat durant les últimes setmanes i ha pronosticat “el que passarà serà bo, no en tinc cap dubte”.

Garcia va deixar clar que “sortim a guanyar a tot arreu” i va replicar els que li retreuen que només fa coses a Santa Eulàlia: “Sigui on sigui ens sentim còmodes, perquè no fem política contra ningú”. En aquest sentit, insisteix que vol ser “l’alcalde de tots i totes” i, per això, diu, “no deixarem que ningú quedi enrere”.

El candidat socialista va treure pit dels últims quatre anys a l’oposició, on assegura que “he treballat i reclamat el que pertoca a Berga”. Ara -diu- “cal un govern amb ambició i una bona gestió”. Entén que en els últims anys Berga s’ha convertit en “una ciutat deixada, bruta i que ha perdut el seu orgull” i defensa que ara “cal una ciutat més cívica i segura”. Per assolir-ho, promet més policia, més agents al carrer, una regidora d’inclusió i una actitud “implacable davant l’incivisme i les ocupacions delinqüencials”.

Dels quatre anys a l’oposició, l’alcaldable socialista presumeix d’haver estat capaç de “fer oposició i fiscalitzar, però també d’estendre la mà quan ha calgut”. I, ara, llegeix que la CUP i ERC “formen part del mateix projecte” i Junts “ha quedat dividit”, en referència a la creació de l’agrupació d’electors Berga Grup Independent. Tot plegat fa que Garcia estigui convençut que el PSC és “la veritable alternativa” al govern dels últims anys.

Les 25 propostes del PSC per governar

Durant l’acte a la Font del Ros, el PSC va detallar en un vídeo les 25 propostes que considera “clau pel govern del canvi”. Són idees que el grup ja ha anat exhibint a les xarxes en les últimes setmanes, però que a la Font del Ros es van projectar a la pantalla en un mateix vídeo.

Els socialistes proposen maximitzar els ingressos a l’Ajuntament amb més subvencions, implantar la figura de gerent a l’Ajuntament, crear el Consell de Ciutat, Consells de Barri, instal·lar pantalles digitals informatives i crear una aplicació mòbil sobre informació municipal.

També reivindiquen que treballaran per portar a Berga graus universitaris i per actualitzar i potenciar els cicles formatius que ja s’hi imparteixen. Pel que fa a la gent gran, volen crear un programa per detectar situacions de vulnerabilitat i promoure la participació de les persones d’edat avançada en la vida social i política. Quant al jovent, tenen la intenció de crear un Carnet Jove de Berga per oferir activitats d’oci al jovent. També defensen la creació d’un espai d’esports urbans i convertir la ciutat en 100% inclusiva, repensant espais públics i instal·lacions municipals.

En matèria esportiva, el PSC no s’oblida de la pista d’atletisme, malgrat que se’n faci una altra a Gironella. També defensen una “reforma integral del camp de futbol”, amb la gespa de futbol 11 i amb la construcció del camp annex i nous accessos. Insisteixen també en la creació del projecte de l’anella cultural al voltant de Sant Francesc.

Garcia, amb l’atleta Xavi Tomasa, que forma part de la seva candidatura. MARC CANTURRI

A nivell de desenvolupament econòmic, els socialistes creuen que cal transformar les fires i donar-los més entitat, crear una finestreta única per atendre empreses i autònoms i facilitar que Berga sigui un espai atractiu per a les empreses. També defenen que cal crear un calendari d’activitats amb sectors com l’hostaleria, el turisme i altres sectors per fer campanyes específiques.

Pel que fa a grans projectes, el PSC diu que farà una estació de busos consensuada amb la ciutadania i viable tècnicament. I sobre Queralt, es compromet a millorar l’espai perquè sigui un punt de referència, no només espiritualment, sinó també a nivell de paisatge i d’atracció turística.

Elogis al candidat i final de festa amb música i berenar-sopar popular

Els membres de la llista socialista van elogiar el seu candidat en un vídeo projectat davant el públic. Sincer, proper, empàtic, responsable, expert, lluitador, constant i pencaire són alguns dels adjectius que van sortir durant l’audiovisual.

L’acte va acabar amb els membres de la llista i el mateix candidat servint al públic en un berenar-sopar a peu dret, ambientat amb música festiva.

X