Segon Berguedà Bike Day: la carretera fins als Rasos de Peguera, per a ciclistes durant tot un matí

Serà el 18 de juny i l'horari exclusiu per a ciclistes serà de les 7.30 fins a les 11.30 h. Durant aquestes quatre hores, els cotxes hi tindran prohibida la circulació.

Torna el Berguedà Bike Day, la jornada festiva que consisteix a tancar exclusivament una carretera per a l’ús prioritari de ciclistes. Aquest cop, per a la segona edició de l’esdeveniment, el Consell Comarcal ha escollit els Rasos de Peguera, després de l’exitosa estrena del setembre passat a Coll de Pal. Per materialitzar la jornada, el Consell compta amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Riu.

El Berguedà Bike Day és un esdeveniment ciclista no competitiu i obert a tothom. D’aquesta manera, l’ens comarcal vol consolidar una jornada festiva, esportiva i familiar on la bicicleta sigui l’única protagonista de la carretera.

El dia assenyalat per a la celebració de la segona edició de la prova és el 18 de juny i l’horari exclusiu per als ciclistes serà de dos quarts de 8 del matí (7.30 h) fins a dos quarts de 12 (11.30 h).

La carretera BV-4243 estarà tancada als vehicles a motor a partir del punt quilomètric 3,5, a l’altura del Càmping Fontfreda de Castellar del Riu. Es tracta dels últims 9 quilòmetres dels Rasos de Peguera, un dels ports de muntanya més exigents de Catalunya, que estaran reservats per al gaudi dels ciclistes.

El Berguedà, “un destí excepcional” per als amants de la bicicleta

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha afirmat que “després de l’èxit de la primera edició a Coll de Pal, on van participar 250 persones, estem molt satisfets de tornar a presentar un esdeveniment que mai ningú havia fet abans a Catalunya”.

El president ha afegit que “el Berguedà és pioner i un destí excepcional per a tots aquells amants de la bicicleta. És per això que desitgem que enguany la festa ciclista als Rasos de Peguera pugui comptar amb una gran participació d’esportistes de totes les edats”.

Per la seva banda, el conseller Abel Garcia ha volgut remarcar l’aposta de l’ens comarcal per la bicicleta: “ja són moltes les iniciatives que el Consell ha realitzat en els últims anys amb l’objectiu de que la comarca sigui un destí amigable per als ciclistes, però aquesta és molt i molt especial”.

Abel Garcia ha explicat que “volem consolidar el Berguedà Bike Day com una festa de l’esport i de la bicicleta a la comarca, on ciclistes d’aquí i també de fora puguin venir i gaudir d’un ascens a un port de muntanya de primera categoria sense haver de patir pels vehicles”.

Lara i Garcia també han volgut agrair especialment el suport que donen els clubs ciclistes de la comarca a la iniciativa. 

Tot i que la carretera estarà tallada al trànsit de vehicles a motor, el Berguedà Bike Day compta amb una normativa que tots els participants hauran de seguir.

Els ciclistes han de circular sempre pel carril dret de la carretera, tots els participants han de respectar el medi ambient i l’ús de casc de protecció és obligatori.

La baixada del port cal fer-la a una velocitat moderada i sempre pel carril dret, ja que hi poden haver ciclistes pujant per la mateixa carretera.

Els únics vehicles autoritzats a circular durant el període de tall de via són, tal com exigeixen les diferents normatives, exclusivament cotxes de seguretat pública equipats amb llums intermitents i sirenes i vehicles de l’organització.

Com a novetat de l’edició d’enguany, els ciclistes interessats a participar-hi han de realitzar una inscripció totalment gratuïta al lloc web.

Tot el reglament del Berguedà Bike Day es pot consultar AQUÍ.

X