El temps respecta els Quatre Fuets i el Vall s’engalana per obrir la setmana de Patum

El temps, encaminat a ser protagonista de la setmana de Corpus. I la jornada dels Quatre Fuets va ser tot un entrenament patumaire per adaptar-se a la inestabilitat del cel.

Serà una Patum de mirar al cel dia sí i dia també. Meteorològicament, les previsions apunten a una setmana de Corpus inestable a Berga i el diumenge dels Quatre Fuets va ser tot un entrenament en aquest aspecte. Després d’un matí de sol que va permetre una diada castellera de traca i mocador a la plaça de Sant Pere, a primera hora de la tarda els ruixats van descarregar amb força al centre de la ciutat, i ho van fer fins poca estona abans de les vuit de la tarda.

A les vuit, però, la plaça Viladomat estava vestida de gala. Gentada de por i quatre maces -dues per banda- a punt per anar i tornar de les fonts a l’edifici del sindicat. Vuit esglais -quatre per salt- i retirada de les quatre maces amb el tabaler per donar pas a les maces de La Patum Infantil. Més esglais i cap al Vall.

Cues llargues per sopar. Famílies, amics, xerrades i més xerrades. Els clàssics reis del pinxo, de corcoll. Entrepans, gots de plàstic i llaunes amunt i avall. I així es va fer fosc. I no va ploure més. I el desig era compartit entre la multitud que es va trobar per comentar la jugada al Vall: que plogui, que prou falta fa, però si els núvols poden aprofitar les estones de descans patumaire, millor.

X