La Patum Infantil farà un salt a l’hospital, divendres al matí, abans d’anar cap a la plaça

És el segon any consecutiu que les comparses de la Patum Infantil faran parada a l'hospital, abans d'anar cap a la plaça de Sant Pere a fer els salts de Lluïment

Totes les comparses de La Patum Infantil, a excepció dels plens, seran aquest divendres de Corpus, 9 de juny, a l’hospital de Berga per fer-hi un salt. Serà a primera hora del matí, pels volts de dos quarts de 10 (9.30 h), just abans que les comparses vagin cap a la plaça de Sant Pere, on a les 12 començarà La Patum Infantil de Lluïment. Durant el salt, els administradors de La Patum oferiran esmorzar als assistents.

Visitar els pacients de l’hospital i oferir-los un salt de Patum és una iniciativa que es va estrenar l’any passat i que va comptar amb una gran acollida, tant pel que fa als usuaris del centre i les seves famílies com també el personal que hi treballa. L’any passat, fins i tot veïns i veïnes de municipis veïns van acostar-se a davant de l’hospital per gaudir del salt.

La Patum infantil és una associació que es dedica a transmetre els valors culturals i tradicionals de la festa de la Patum als nens i les nenes, i que ha esdevingut una escola de patumaires, ja que els infants aprenen tot el que està relacionat en la festa, com els passos a seguir, els balls o que significa estar en una comparsa.

Més enllà del salt de Patum Infantil, com ja és tradició, dissabte al vespre, el passacarrers també farà parada davant l’hospital.

X