Les obres d’accés a les Urgències de l’hospital començaran a l’octubre

Vial d'accés a l'hospital
Vial d'accés a l'hospital

L’Ajuntament de Berga compta que les obres de l’accés a les noves Urgències de l’hospital començaran a l’octubre. El projecte ja està enllestit, l’Ajuntament preveu convocar el concurs per adjudicar les obres aquest mateix mes d’agost, licitar-les al setembre i que es posin en marxa a l’octubre. Això vol dir que, a final d’any, haurien d’estar acabades.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha dit aquest dimarts al ple municipal que l’accés estarà a punt quan obrin les noves Urgències “o poc després”, i que, fins i tot, podria “convenir” que els treballs dins de l’hospital i a la carretera no coincidissin perquè es poden arribar a fer “nosa”.

Durant la campanya electoral, el conseller de Salut, Manel Balcells, va advertir que podria passar que les noves Urgències estiguessin enllestides, però que no s’hi pogués accedir en condicions si l’Ajuntament no feia a temps la feina que li tocava.

La feina de l’Ajuntament, que compta amb el Consell Comarcal per pagar part de les obres, consisteix a fer una plataforma única a l’entrada del nou edifici (sense graó entre vorera i calçada), modificar el talús de la carretera, i ampliar l’entrada al vial de l’hospital des de la rotonda de la carretera de Ribes, perquè hi puguin girar bé les ambulàncies.

S’ajornen les obres a la plaça de les Cols

L’Ajuntament comptava que li tocaria pagar 150.000 euros —i això és el que contempla el pressupost municipal—, però, al final, en caldran 250.000. Per això, ha tret els 100.000 euros previstos per a les obres a la plaça de les Cols, tenint en compte “que aquest serà un dels grans projectes d’aquest mandat, que s’haurà d’acordar amb tots els grups polítics, i que haurà de passar pel ple més endavant”.

La modificació del pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte BeGI, que hi ha votat en contra, criticant la “manca de planificació” de l’equip de govern, segons ha expressat el regidor Lluís Minoves.

Malgrat el vot favorable, el PSC i Junts també han fet un crit d’alerta al govern de la CUP i ERC sobre el futur del barri vell. “La plaça de les Cols ha de ser una obra absolutament prioritària”, ha dit Ramon Caballé, de Junts, i Abel Garcia, del PSC, ha lamentat el retard en l’execució de les obres a l’hospital: “si haguessin anat amb temps, avui ja les podríem estar licitant”.