L'Ajuntament de Berga ha d'adequar la llàgrima de davant la porta de les futures Urgències perquè les ambulàncies puguin maniobrar-hi sense problemes. MARC CANTURRI

Berga defensa tres intervencions en l’accés a les noves Urgències i insisteix que ho ha de pagar tota la comarca

El govern apunta que l'altra opció seria fer uns accessos totalment nous, però confia que no serà necessari i que actuant a la llàgrima del capdamunt, al talús i la rotonda n'hi haurà prou

El govern de Berga confia que “en quinze dies o tres setmanes” tindrà el projecte definitiu per actuar en l’accés a les noves Urgències de l’hospital. Ho ha dit l’alcalde, Ivan Sánchez, davant els mitjans de comunicació, i també ha insistit que “aquesta festa l’haurà de pagar tota la comarca”, al·legant que l’Ajuntament ha invertit 2 milions en l’hospital els últims anys i el centre fa una funció comarcal.

L’adequació de l’accés és la part del projecte de les noves Urgències que pertoca fer a l’Ajuntament. Les obres a l’interior de l’hospital per habilitar la nova zona són les que ja ha licitat la Generalitat. El cas és que el compromís de l’Ajuntament és que tindrà els accessos enllestits, quan la Generalitat acabi les obres a l’interior de l’hospital. Per a l’alcalde, el calendari continua sent factible, malgrat que ara mateix la licitació dels treballs sembla força lluny encara.

L’alcalde Sánchez i el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, han apuntat que el govern es decanta per fer intervencions en tres punts de l’accés: a la rotonda per accedir al vial fins a la porta d’urgències, al talús que hi ha a un cantó del vial, i a la llàgrima que hi ha a les portes de les futures Urgències. L’objectiu és crear un espai on les ambulàncies puguin circular amb suficient amplitud i, sobretot, que, un cop a les portes d’Urgències, puguin fer el gir sense problemes.

El talús és una de les grans preocupacions del govern de Berga. Cal intervenir-hi per evitar despreniments quan hi hagi més trànsit. MARC CANTURRI

Ara els tècnics municipals continuen afinant el projecte, però l’alcalde confia que entre finals de gener i principis de febrer tindrà el projecte entre les mans i podrà saber quant costa “la festa” que creu que ha de pagar tota la comarca.

Sobre això últim, Sánchez ha destacat que ha vist en els alcaldes “bona predisposició” per col·laborar en l’obra i ha recordat que no seria la primera vegada que els municipis del Berguedà fan pinya per finançar projectes que reverteixen en tota la comarca. I ha fet referència al rescat econòmic de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, on tots els ajuntaments van posar una quantitat per treure l’entitat del forat econòmic en el qual estava immersa.

L’accés al vial que porta a les noves Urgències des de la rotonda també caldrà que s’eixampli. MARC CANTURRI