Tornen els camins escolars per anar a Sant Joan i a Santa Eulàlia

Parada dels camins escolars al passeig de la Pau
Parada dels camins escolars al passeig de la Pau

Berga recuperarà els camins escolars aquest curs després d’un any sense oferir el servei.

Els camins escolars són rutes amb monitor per acompanyar els nens i nenes a peu fins a l’escola. Primer es feien amb agents cívics, i més tard, amb monitors contractatats. Però, per continuar oferint el servei, l’Ajuntament de Berga l’havia de treure a concurs, cosa que ha fet avui.

El contracte és per als pròxims quatre anys, i contempla dues rutes a l’escola de Sant Joan i a la de Santa Eulàlia.

El servei es presta també a la tarda, a la sortida de l'escola, en sentit contrari.

L'Ajuntament preveu que hi hagi un sol monitor en cadascuna de les dues rutes i, si hi ha molta afluència, té previst posar-n'hi un altre. En total, l'Ajuntament té pensat pagar a l'empresa concessionària gairebé 52.000 euros.

Polèmica per la supressió

Durant un any, l'Ajuntament de Berga no ha pogut fer els camins escolars per incapacitat tècnica. Havia de convocar un concurs públic, i l'aleshores regidor d'Educació, Eloi Escútia, va admetre que no ho havia pogut fer.

"Tenim una tècnica d'Educació a mitja jornada, i arribem fins on arribem", va dir Escútia al ple municipal, en resposta a una pregunta de la regidora de Junts Dolors Rial. De tota manera, Escútia va remarcar que els camins escolars són "una gran iniciativa en educació de mobilitat, i afavoreixen l'accés als centres educatius prescindint del vehicle privat", i va prometre que es convocaria el concurs al més ràpid possible.

Avui, el portaveu de Junts, Ramon Caballé, ha celebrat la notícia en un tuit:

Les empreses que vulguin optar a gestionar el servei tenen temps de presentar-s'hi fins el 28 d'agost. El curs escolar comença el 6 de setembre.

X