El santuari de Queralt tindrà una pàgina web amb la marededéu en 3D, una botiga digital i informació d’interès

La presentació es farà el 7 de setembre, a les 12 del migdia, al santuari, en el marc dels actes de la setmana cultural de la Gala de Queralt.

Els capitans de Queralt, amb l'alcalde, Ivan Sànchez, i la regidora de Producció i Programació Cultural, Ermínia Altarriba. MARC CANTURRI

El santuari de Queralt estrenarà pàgina web aquest setembre. Fins ara existia un perfil d’Instagram i una pàgina a Facebook, però no hi havia cap lloc web dedicat al santuari. Per això, la junta de Queralt, els capitans i la parròquia han encarregat un lloc web vestit amb informació pràctica per arribar al santuari. El web també inclourà una botiga digital, una imatge en 3D de la marededéu per observar-la des d’un dispositiu electrònic des de totes les perspectives i un recull d’imatges històriques del santuari.

La presentació de la pàgina web es farà dijous, 7 de setembre, el dia abans de la Gala de Queralt, a les 12 del migdia, al santuari, en el marc del programa de la setmana cultural de la Gala. Jordi Artigas ha explicat en roda de premsa que el web també incorporarà la imatge en directe de la càmera que TV3 té instal·lada al santuari. Artigas també ha apuntat que encara s’està discutint quina serà l’adreça i que es donarà a conèixer el mateix dia 7.

La cova, gran protagonista de la setmana de la Gala

Els capitans de Queralt han presentat els actes de la setmana cultural de la Gala des de la plaça del santuari, aquest dimarts al matí. Són Anna GuitartJuli GendrauElisabel SalasAleix CalleMarta MerinoMiquel VallsCarme Cuartielles Josep Cunill i han explicat que “agafen el testimoni” dels de l’any passat i continuen farcint d’activitats els dies previs a la Gala del dia 8.

La festa d’aquest any coincideix amb el centenari de la cova de la troballa. El dijous 31 d’agost, hi haurà una xerrada sobre la història de l’edificació a la sala de plens de l’Ajuntament, amb Roger Cortina Jordi Artigas. S’hi farà una visita guiada la tarda del divendres 8, amenitzada per l’Orfeó BerguedàLluís Gual li ha compost una sardana, titulada “Castellberguedà”, que s’estrenarà durant l’Aplec de Sardanes del diumenge 3 al Vall. Hi haurà una exposició commemorativa al Museu Comarcal. I el dimecres 6 es presentarà al Claustre de Sant Francesc el conte infantil que han fet Xavier Gonzàlez-Costa Rubén Torres.

Pel que fa a la programació cultural, destaca el concert del cantautor solsoní Roger Mas, que es farà la nit del dia 8 a la plaça del santuari. I la representació de “Queralt (un petit musical)”, amb el cor de veus blanques de l’Escola Municipal de Música de Berga, que es va estrenar pel centenari de la Coronació. Això últim es farà dijous 7, a dos quarts de 8 del vespre, i comptarà amb la narració de l’autor, Xavier González-Costa.

Un bust en homenatge a mossèn Ballarín

A més, el col·lectiu d’amics de Josep M. Ballarín han promogut la instal·lació d’un bust en record a qui va ser capellà custodi del santuari durant 35 anys. Forma part dels actes de commemoració del cenentari del naixement de Ballarín —que, en realitat, es va complir el 2020, però els actes de record es van ajornar per la pandèmia.

Una altra de les grans imatges que deixarà la Gala de Queralt del 2023 serà la dels castellers de Berga a la plaça del santuari. El divendres 8 de setembre, hi faran un assaig i hi organitzaran un sopar popular.

Trobada de gent gran i jocs per a nens i nenes

La plaça Viladomat acollirà les activitats per als més grans i per als més petits: el dilluns 4, es repetirà la trobada de gent gran, que es va estrenar l’any passat, amb la participació de les corals de la ciutat, i l’endemà, dimarts 5, hi haurà una tarda de jocs per a nens i nenes.

El programa es completa amb les activitats religioses: la novena i la missa de la Gala, el dia 8 a les 11.30 h, amb l’Orfeó Berguedà, i amb sardanes a l’entrada i a la sortida, a càrrec de la Cobla Pirineu.

A més, els capitans s’ocuparan de baixar la marededeu a les residències centres de dia de Berga i al centre Valldaura d’Olvan.

Podeu consultar el programa d’actes complet a l’apartat Sortim de l’Aquí Berguedà.

X