Guillem Canal substituirà Roser Rifà com a regidor de la CUP a l’Ajuntament de Berga

Era el següent nom a la llista dels cupaires de les eleccions del 28 de maig i ja va fer de regidor de govern els últims mesos del mandat passat.

Guillem Canal serà el substitut de Roser Rifà al ple de l’Ajuntament de Berga, segons han confirmat a l’Aquí Berguedà des del grup municipal de la CUP. És enginyer forestal i ja va fer de regidor de govern els últims mesos del mandat passat, quan va entrar en el lloc de Roser Valverde. Canal, de fet, era el número 7 de la llista cupaire a les eleccions del 28M i, per tant, el primer nom que va quedar fora del ple després dels comicis (la CUP va treure sis regidors).

Roser Rifà ha renunciat a l’acta de regidora aquest dilluns, a través d’una instància. En una carta de comiat, explica que és “una decisió personal que no ha estat senzilla de prendre, però que alhora és meditada i ferma”. Era la número 6 de la llista de la CUP a les eleccions del 28 de maig i, amb el pacte de govern entre la CUP i ERC, Rifà va ser designada com a regidora d’Esports, Medi Ambient i Sostenibilitat.

La renúncia es farà efectiva un cop s’hagi donat compte al ple. La propera sessió ordinària serà la setmana vinent, dijous 14. Serà aleshores quan es farà el tràmit. Després, la CUP haurà de designar Guillem Canal com la persona que substituirà Rifà per procedir al seu nomenament i per determinar com distribueix les àrees que gestionava la regidora sortint.

X