Canvis a la vista a les fires de Berga: “Ens costa trobar expositors que vulguin venir”

La nova regidora de Promoció Econòmica, Ermínia Altarriba, admet que les fires "han anat perdent entitat" i que cal una sacsejada per fer-les més atractives per a qui ve a vendre-hi el seu negoci.

L’Ajuntament de Berga ha iniciat un procés de reflexió sobre les fires que hi ha a la ciutat amb la idea de replantejar-les per fer-les més atractives. La nova regidora de Promoció Econòmica, Ermínia Altarriba, ho ha explicat durant la presentació de la Fira de Santa Tecla 2023, aquest dimarts al matí.

Altarriba assegura que les fires “han anat perdent entitat” en els últims anys i recorda que “abans eren una cita en què els sectors presentaven les seves novetats i el públic ho esperava“. Ara, però, “aquestes novetats es poden saber en qualsevol moment amb un clic”.

Per això, la regidora de Promoció Econòmica creu que cal buscar “al·licients perquè la gent vulgui venir-hi”. I ha reconegut que el problema que percep no és tan de públic, sinó d’expositors: “Ens costa trobar-ne que vulguin venir”. La regidora, això sí, remarca que “les xifres són bones, però creiem que hi hauria d’haver més demanda i les hem de replantejar comercialment perquè la gent vegi que aquí hi ha negoci i és interessant venir”.

Una Fira de Santa Tecla “més endreçada”

Els grans canvis vindran en futures fires. Per aquest setembre, per Santa Tecla, els canvis seran petits, però ja n’hi haurà algun. Un dels primers eixos en què s’actuarà és en la imatge general: “La fira serà més endreçada, més organitzada i amb més senyalització”, ha avançat Altarriba. Això sí, la regidora ha recalcat que “es mantindrà l’essència, però amb retocs bàsics”. Les sacsejades, doncs, vindran més endavant.