Fires i mercats del bolet al Berguedà: quatre pobles s’alien i creen un programa únic

Són Cal Rosal, la Pobla de Lillet, Vilada i Guardiola. Sempre han anat pel seu compte i cadascú té la seva fira o mercat singular, però aquest any han optat per coordinar-se i vendre's a l'exterior conjuntament

Cal Rosal, la Pobla de Lillet, Vilada i Guardiola fan tradicionalment, cada tardor, els seus propis mercats i fires del bolet. Sempre han anat pel seu compte i cadascú té el seu toc singular, però aquest any han optat per coordinar-se i vendre’s a l’exterior conjuntament. Sota la marca de fires i festes del bolet del Berguedà, han fet un programa conjunt que pretén crear una ruta entre els quatre epicentres d’activitat. L’objectiu: potenciar unes fires i festes arrelades a la comarca i amb identitat pròpia.

El Mercat del Bolet de Cal Rosal obre aquest cap de setmana

El Mercat del Bolet de Cal Rosal obre la llauna aquest cap de setmana, amb la tardor a tocar. La data d’obertura no és fixa i cada any s’acorda en funció de l’inici de la temporada de bolets. Tradicionalment, sol oscil·lar entre principis de setembre i la Diada de l’11 de Setembre, però aquest any ha calgut esperar fins aquest proper cap de setmana. El primer dia de mercat serà dissabte, 16 de setembre.

El Mercat de Cal Rosal és l’únic mercat diari dedicat als bolets a la comarca. A banda de trobar-hi els primers bolets d’aquesta tardor, també s’hi poden comprar altres productes de proximitat com embotits, pa o formatges.

A banda, al llarg dels dos mesos vinents, el Mercat del Bolet acollirà xerrades, concerts, activitats infantils… emmarcades en diferents celebracions com la 5a Festeta de la Cervesa, el Vermut Feminista amb les Oye Polo, la Festa del Bolet, el Mercat de Productors en la seva edició de tardor i també hi farà parada el Correllengua del Berguedà.

El programa únic entre quatre pobles

L’obertura del mercat de Cal Rosal obre la programació compartida entre Cal Rosal, La Pobla de Lillet, Vilada i Guardiola de Berguedà. També aquest setembre, el cap de setmana del 23 i 24, hi haurà la Fira del Bolet i del Boletaire de la Pobla de Lillet.

El 12 d’octubre serà el torn de Vilada, que organitza la Fira del Tastet i del Bolet. Aquella mateixa setmana -els dies 14 i 15 d’octubre- a Guardiola s’hi farà la Festa del Bolet.

I Cal Rosal tancarà el programa amb la Festa del Bolet, que serà el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre. A banda, a Cal Rosal, el Mercat del Bolet s’allargarà fins ben bé el novembre.

X