Un concert inclusiu de Thug Life amb usuaris de la Fundació La Llar tancarà el 50è aniversari de l’escola

Serà el 4 de novembre al pavelló de Berga: s'hi farà un dinar, un reconeixement a la comunitat i dues actuacions musicals: el concert de Thug Life i la sessió de DJ Omar.

Cecília Camprubí i Pere Fernàndez, a la presentació de la festa de cloenda dels 50 anys de La Llar. MARC CANTURRI

S’acosta l’apoteosi del 50è aniversari de l’escola de La Llar. Després d’un any fent tota mena d’actes per celebrar l’efemèride i el bon estat de salut de la fundació, ara l’entitat ja té la mirada posada en la cloenda, que serà el 4 de novembre al pavelló municipal de Berga. S’hi farà un dinar, un reconeixement a totes les persones que han format part de l’entitat durant el darrer mig segle i un final de festa protagonitzat per la música.

Primer, la banda berguedana Thug Life oferirà un concert al mateix pavelló, a partir de les sis de la tarda. Això sí, serà un concert molt diferent dels que la banda sol fer arreu del país: els integrants del grup aniran acollint usuaris de la fundació durant el concert per interpretar les cançons conjuntament. Per fer-ho possible, els músics i els usuaris es posaran d’acord prèviament sobre quins temes es tocaran al concert i, durant aquestes setmanes, els usuaris assajaran perquè, un cop a l’escenari, tot surti rodó.

Una idea sorgida a Sant Jordi de Cercs

La iniciativa va sorgir va gairebé un any, quan Thug Life ja va participar en el concert benèfic a Sant Jordi de Cercs, per recaptar diners per a la fundació. Aquella nit els Thug Life van pujar a l’escenari just després que ho fes Joan Dausà, i en un moment del concert un usuari de la fundació es va atrevir a pujar a cantar una cançó amb el grup. “Va ser un moment molt bonic, molt especial, i vam tenir clar que no podia ser que es quedés allà i que aquell era un format que havíem d’explorar”, ha explicat Pere Fernàndez, un dels integrants del grup.

Des d’aleshores, Thug Life i la Fundació La Llar han mantingut el lligam i han anat perfilant una idea que vol -segons Fernàndez- “sumar tots els usuaris de La Llar i també aquelles persones que no en formin part però es vulguin afegir a la jornada”.

Per tot plegat, Fernàndez confia que la del dia 4 de novembre serà “una festa per a tothom” i no descarta que el format es repeteixi més endavant, si funciona. “És una cosa que no podem descartar, però s’ha d’anar veient”, ha conclòs.

Després de l’actuació inclusiva de Thug Life, el punxadiscos DJ Omar, membre de la fundació, tancarà la jornada festiva punxant els temes del moment.

Un dia per agrair

La presidenta de la Fundació La Llar, Cecília Camprubí, ha explicat que l’entitat vol fer “un acte obert a tothom” i, sobretot, “un reconeixement a totes les persones que ens han acompanyat, tant en aquest últim any, com en tots els altres”. Camprubí també ha agraït “la sensibilitat del grup per incloure’ns en un concert” i ha desitjat “que sigui un dia en què tothom acabi cantant i ballant”.

El dinar té un preu de 17 euros i també inclou l’entrada al concert. A banda, per a qui no vagi a dinar però sí que vulgui assistir al concert, hi haurà la fórmula de la taquilla inversa: l’entrada és lliure i, a la sortida, cada persona paga el que creu oportú, en funció de l’experiència que ha viscut.

Els tiquets pel dinar es posaran a la venda a partir d’aquest dimarts, 3 d’octubre, a la tarda a través del portal web de la Fundació La Llar.