Cursa de la Dona 2023: tots els detalls de la prova de Ginkgo per al càncer de mama

La cinquena edició de l'esdeveniment espera recaptar els màxims diners possibles per poder seguir contribuint a la investigació de la malaltia

La Cursa de la Dona de Ginkgo a Berga celebrarà la seva cinquena edició el diumenge 15 d’octubre a les 10:00 hores del matí. El recorregut serà l’habitual i sortirà de la Font del Ros, passant per la Serra de Noet i tornant a la Font del Ros, que serà tant el punt de sortida com d’arribada. La cursa tindrà una llargada d’uns 6 km i es podrà fer corrent o a peu, ja que l’objectiu de l’esdeveniment té uns principis més solidaris que no pas competitius. De fet, enguany hi participarà gent amb cadira de rodes, mostrant d’aquesta manera que tothom pot prendre’n part i col·laborar amb la causa.

Les inscripcions es poden fer a la seu de l’entitat al carrer Major, número 8, del 2 a l’11 d’octubre, de les 17:00 a les 19:00 hores. Des de l’organització remarquen que el pagament sigui en efectiu. A més, aquest any també es podran fer inscripcions online AQUÍ. Per cada inscripció, el donatiu serà de 10 euros que es destinaran íntegrament a la investigació del càncer. Diumenge 15 d’octubre, el mateix dia de la cursa, no es realitzaran inscripcions i si algú vol participar-hi a última hora, ho haurà de fer amb un donatiu.

L’entrega de dorsals es farà, com l’any passat, a l’hotel d’entitats, dissabte 14 d’octubre, el dia abans de la cursa. L’horari de recollida serà de 10 a 13 i de 17 a 20 hores.

En aquesta edició de la cursa, també es podran veure exposades les fotos de la campanya que Ginkgo ha impulsat en contra de la censura que reben les imatges dels pits de les dones que pateixen càncer de mama. El dia 19 d’octubre, per celebrar el Dia Internacional de la Lluita Contra el Càncer de Mama, les fotografies també s’exposaran a la Plaça Sant Pere, on també s’il·luminarà l’ajuntament com a mostra de solidarització.

Els botiguers de Berga s’uneixen a la causa

La unió de botiguers de Berga tornarà a col·laborar amb l’acte oferint els productes necessaris per fer els entrepans que s’entregaran als corredors quan s’acabi la cursa. Enguany hi col·laboren les fleques Pabevsa, Forn Espurna i Forn Can Curtichs, que proporcionaran el pa. Pel que fa a les botifarres, les carnisseries encarregades de subministrar-les seran Casa Fígols, Cal Guitart, Xarcuteria Rossell, Xarcuteria Guixé, Cansaladeria Casafont, Carnisseria Marmi i Cal Colell.

Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo, ha explicat que des de l’entitat s’han recaptat quantitats importants de diners durant els últims anys i ha recalcat que el càncer de mama afecta moltes persones, fins i tot a alguns homes. Per conscienciar a tothom sobre la gravetat de la qüestió, “enguany volen treure el color rosa de la cursa perquè no volen semblar una campanya de la pel·lícula Barbie, ja que pintar-ho tot de colors macos només distorsiona la realitat”

“Participar-hi sense esperar res a canvi”

Ivan Sánchez, alcalde de Berga, també ha assistit a l’acte de presentació i ha parlat sobre la importància de “millorar la sanitat pública per tal que tothom pugui superar malalties tan dures”. Qui també ha estat present a la roda de premsa ha estat Ramon Caballé, en representació del Consell Comarcal. Caballé anima a tothom “a participar a la cursa sense esperar-ne res a canvi” i ha volgut mostrar tot el suport del consell cap a la causa.