El canvi de la gespa del camp de futbol de Berga per Nadal, en perill: el concurs ha quedat desert

No s'hi ha presentat cap empresa i ara el govern busca, a contrarellotge, la manera de tornar a treure el concurs ràpid i quadrar les hores amb l'aturada de les competicions, el desembre.

Gespa artificial del camp de futbol del CE Berga

Gerro d’aigua freda per a la renovació de la gespa artificial del camp de futbol de Berga. L’Ajuntament havia fet els deures, en temps i forma, per poder fer les obres durant el desembre, aprofitant que les competicions s’aturen per Nadal, però el concurs per adjudicar els treballs ha quedat desert. És a dir, no s’hi ha presentat cap empresa i, per tant, caldrà tornar a licitar-ho.

Això fa que el calendari s’ajusti i, tot i que el govern municipal encara no descarta poder-ho encabir a la finestra del desembre, el mateix alcalde, Ivan Sànchez, admet que “és complicat”. Si el canvi de gespa no es fa el desembre, l’obra s’ajornarà fins a l’estiu, quan ja hagin acabat les lligues i els jugadors i jugadores marxin de vacances: “No volem entorpir més del compte la temporada del club, que té molts equips i està fent una feina impressionant tant en futbol base com en amateur”.

Per què no s’han presentat empreses?

A hores d’ara, el govern no ho sap del cert. Això sí, el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, sospita que pugui tenir alguna cosa a veure amb l’increment del tipus d’interès o bé en la tipologia de contracte que es treia a concurs: era a través de la fórmula del leasing, de manera que les constructores dels camps de futbol s’hi havien de presentar amb una entitat bancària que assumís el crèdit, de manera que l’Ajuntament ho pagaria en quatre terminis (una part cada any).

Serra, això sí, apunta que “no està clar i ho estem estudiant”. Hi ha exemples a Berga d’obres que s’han licitat per segona vegada sense fer modificacions i no han quedat desertes: és el cas de la teulada del pavelló. Sigui com sigui, l’Ajuntament té coll avall que aquesta vegada sí que s’hi introduiran canvis per intentar que el contracte sigui més atractiu, tot i que encara no està clar què es tocarà.

El camp annex continua avançant

L’altre gran pilar de futur al camp de futbol és el camp annex de futbol 7. Actualment és de sorra, just al costat del de gespa artificial, però el club fa anys que reclama que es faci de gespa per poder encabir tots els entrenaments entre setmana. L’alcalde ha assegurat que “el projecte pràcticament està enllestit” i que confia que sigui una realitat “el més aviat possible”.

En paral·lel, es vol renovar l’enllumenat de la zona per posar-hi leds. Això últim, més enllà de si la substitució de la gespa es pot fer al desembre o no, s’espera poder fer en qüestió de mesos.

L’Ajuntament, a més, confia que la Generalitat compleixi el que va prometre fa mesos i tregui un paquet de subvencions adreçades a equipaments esportius. El Govern català es va comprometre a fer-ho durant el 2023. Si ho fa, l’Ajuntament té previst presentar-hi els projectes del camp de futbol per intentar aconseguir finançament extern.