Salut escoltarà les queixes pel canvi de nom de l’hospital, però recorda que l’Ajuntament no s’hi va oposar

El Departament de Salut a la Catalunya Central assegura que no es tancaran davant de cap iniciativa

L’Ajuntament de Berga va aprovar una moció per frenar el canvi de nom de l’Hospital de Berga al ple ordinari de la setmana passada. L’oposició va donar suport a la moció presentada per les associacions de veïns i tot i que la CUP i ERC van votar-hi en contra, l’alcalde Ivan Sánchez va abstenir-se. Arran d’aquesta moció, els tràmits per canviar el nom de l’hospital tornen a quedar encallats i pendents de resoldre. 

Qui ha quedat sorprès per la moció ha estat el Departament de Salut a la Catalunya Central. Tot i que a hores d’ara l’Ajuntament de Berga encara no hi ha contactat per informar-los sobre la moció, asseguren que els sorprèn la decisió, “ja que quan es va proposar el canvi de nom, l’Ajuntament va estar-hi a favor”.

El Departament de Salut serà comprensiu

La proposta de canviar el nom va sortir de l’hospital, i en aquest cas, òrgans com l’Ajuntament o el Consell Comarcal han de donar-hi el vistiplau, i en aquell moment, ningú s’hi va oposar.

El Departament de Salut, però, explica que “són comprensius i escoltaran a l’Ajuntament, i que no es mostren tancats davant de cap iniciativa”. De totes maneres, en primer lloc hauran d’escoltar i estudiar les propostes que els hi arribin per poder prendre una decisió.