La Cursa del Tractor: atletisme amb ambient al centre de Casserres i un tractor que empaita corredors

Els participants hauran de córrer sense que els atrapi el tractor. Es faran voltes d'un quilòmetre i un recés de tres minuts entre cadascuna. Si el tractor t'atrapa, quedes desqualificat. I qui arribi abans a l'última fase (la dotzena) guanya la cursa.

Corredors contra el tractor i un poble vestit de gala per animar-los. Amb aquesta idea, Casserres estrenarà el proper dissabte, 2 de desembre, a dos quarts de 7 de la tarda (18.30 h), una cursa circular i singular en què els participants recorreran els carrers més cèntrics del poble mentre un tractor els persegueix.

12 voltes contra el tractor

La prova es dividirà en voltes d’un quilòmetre. En totes elles, un tractor tancarà la cursa i anirà eliminant aquells participants que atrapi. A la primera volta el tractor anirà molt lent, de manera que l’organització calcula que es podrà fer pràcticament caminant, en uns quinze minuts.

Després hi haurà un recés de tres minuts i s’iniciarà una nova volta en què el tractor anirà a més velocitat. I així, successivament, fins a la dotzena volta, que el tractor farà el quilòmetre en menys de tres minuts. Qui arribi abans a meta en aquesta dotzena volta, guanyarà la cursa.

La plaça Santa Maria, l’epicentre

Cada volta serà d’un quilòmetre i passarà pel centre del poble. Els corredors sortiran de la plaça Santa Maria, hi tornaran a passar a mig recorregut i hi travessaran la línia d’arribada. Pau Llorens, membre de l’organització explica que el recorregut està pensat per fomentar que hi hagi ambient: “Amb un quilòmetre passaran tres vegades per la plaça És una cursa que pot córrer tothom i que, a més, farà que qui corre molt sigui molt evident que corre molt perquè la gent el veurà passar moltes vegades”.

Des de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Festes, Esport i Joventut, Gerard Colillas, destaca que “la cursa està organitzada per gent del poble amb ganes de fer poble, sense buscar res a canvi, més enllà de la unió i la diversió de les persones”. Colillas també reivindica que serà una cursa “intergeneracional” i confia que s’engresqui gent de Casserres però també d’altres punts de la comarca.

Les inscripcions, fins aquest dimarts

Les inscripcions a la Cursa del Tractor es poden fer AQUÍ fins aquest dimarts a les 23.59 h. L’organització hi espera unes 300 persones de tots els nivells.

Hi ha dues modalitats d’inscripció. Una val 13 euros i inclou dorsal, xip, assegurança, sopar i dret a córrer fins que el tractor t’atrapi i quedis eliminat. L’alternativa val 10 euros i inclou dorsal, assegurança, sopar i dret a córrer o caminar les tres primeres rondes.

Durant tot el vespre, hi haurà música, speaker i il·luminació per tot el recorregut: “Fem esport, sí, però el més important és que hi hagi ambient. El que volem és que la gent vingui a córrer i, si els eliminen, es quedin a animar i a passar-ho bé”, conclou Pau Llorens.