La ratafia Aura d’Ignasi Camprubí guanya el concurs de ratafies de Berga

La ratafia presentada per Camprubí va ser la primera classificada d'entre 54 propostes diferents

@ajuntamentberga

La Festa de la Ratafia i la Xocolata de Berga d’aquest cap de setmana va ser tot un èxit. Gent de tota la comarca i de fora del Berguedà van acostar-se fins a Berga per veure l’ambient, que un any més, ha superat el de l’edició anterior.

D’entre totes les activitats preparades, però, la que més va destacar va ser el popular concurs de ratafia. Enguany, el certamen va comptar amb més propostes que en l’últim concurs, amb un total de 54 ratafies diferents.

Durant el matí, el jurat de la prova va fer una preselecció de propostes a la plaça dels Països Catalans, i a la tarda, van escollir les tres millors ratafies d’entre 9 finalistes al Cine Catalunya.

El primer premi es queda a casa

La ratafia Aura, feta pel berguedà Ignasi Camprubí i Anglès va endur-se el primer premi. Una ratafia que segons Camprubí, “era una recepta familiar que ell mateix havia recreat”. El jurat en va destacar el seu “toc artesà”, així com el fort gust d’anís i de regalèssia. 

La segona classificada va ser Carla Esquerrà, amb una ratafia anomenada La Mestissa, ja que la proposta contenia nous de la comarca de la Noguera i herbes del Ripollès. El tercer premi el va guanyar la ratafia de Cal Quinze, feta per un grup d’amics.

Albert Cols, membre del Casal Panxo, explica que “estan contents amb el resultat de la fira d’enguany, ja que ha augmentat el nombre de parades i de persones assistents, cosa que no només és positiva per l’organització sinó pel comerç de tot Berga”.