Campanya de Nadal de Bergacomercial: l’element discordant, música, tions al carrer i vals per a després de festes

Com cada desembre, la unió de botiguers de Berga posa tota la carn a la graella per afavorir que hi hagi vida al carrer i a les botigues per festes... I també per les setmanes posteriors a Nadal.

Arriben les festes de Nadal i, com cada any, els botiguers posen tota la carn a la graella per atraure clients al carrer. Bergacomercial ha presentat aquesta setmana la bateria d’accions que farà aquest Nadal i que s’iniciaran l’1 de desembre.

L’element discordant

És el joc estrella de cada Nadal. Cada comerç adherit col·loca un objecte al seu aparador que no lliga amb la resta. L’objectiu és resseguir tots els aparadors i anotar a la butlleta del joc quin és l’element discordant de cadascun d’ells. Les butlletes es poden aconseguir a les mateixes botigues i s’hi pot jugar entre l’1 i el 17 de desembre.

A més, aquest any Bergacomercial posa més al·licients al joc i donarà més premis. Entre els participants, se sortejarà una bicicleta de VeloBerga, dos lots de jocs de Jugajoc, dos lots de jocs i materials de La Papereria i 3 lots de llibres infantils i juvenils de La Quatrecantons, la Llibreria Huch i la Sense Paraules. En total, la unió de botiguers posa en joc productes valorats en 1.300 euros.

El sorteig es farà dimecres 11 de gener, a les 9 del matí, en directe des de la plaça de Sant Pere pel canal d’Instagram de l’associació.

Tions gegants al carrer

Durant el desembre també hi haurà set tions repartits per tota la ciutat. Alguns canviaran de lloc i no estaran als punts on se solen col·locar per festes. “Volem convidar els infants a buscar-los, tot passejant amb la família pel carrer, perquè és una manera de donar vida a la ciutat”, ha explicat la presidenta de la unió de botiguers, Jordina Serrano.

Aquest any, a més, els tions estaran restaurats. La unió de botiguers els ha repintat i renovat, de manera que no hi haurà elements, com les barretines, que puguin ser robats per qui passeja pel carrer.

Actuacions musicals

També hi haurà música al carrer, i en tres ocasions. El 22 de desembre, a les 6 de la tarda, la Coral da Capo cantarà nadales per l’eix del carrer Major, des de la plaça de Sant Pere cap avall. L’endemà, dissabte, 23, a partir de dos quarts de 6, el grup de folk eNADALats Band actuarà a la zona del Vall. I divendres 29, també a dos quarts de 6, el quartet de saxos de l’Escola Municipal de Música de Berga actuarà també a la zona del Vall.

Sorteig de vals de compra de 100 euros

Una altra iniciativa que la unió de botiguers repeteix és el sorteig de vals per afavorir a les compres de cara als dies posteriors a les festes de Nadal. Són un període en què les vendes del comerç solen caure en picat, i el sorteig dels vals de compra vol frenar el cop.

Se sortejaran 20 vals de compra de 100 euros entre els clients que comprin en botigues d’alimentació i alguns serveis del 18 al 24 de desembre. Els botiguers recolliran els tiquets de compra dels clients i el 4 de gener faran el sorteig a l’escenari que es muntarà per al patge reial. Els vals es podran bescanviar a partir de la segona quinzena de gener.

La recollida de cartes del patge reial

Serà el 4 de gener al mig del passeig de la Indústria. El patge reial s’hi estarà des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia i els infants de la ciutat podran venir-li a portar la seva carta amb els encàrrecs per als Reis Mags d’Orient.

El joc de la Fira del Joc

Enguany Bergacomercial i la Companyia de Jocs l’Anònima sumen esforços en el marc de la Fira del Joc que se celebrarà el 2, el 6 i el 17 de desembre a Berga. S’ha creat el joc de la Fira del Joc, que convidarà els berguedans a recórrer les botigues i establiments del Vall per esbrinar quins són els jocs de taula que hi ha a cada aparador amb el nom tapat.

Els participants hauran d’omplir la butlleta que trobaran a les botigues (en un format calcat al de l’element discordant) i, un cop plena, l’hauran d’entregar a qualsevol botiga adherida. Entraran en el sorteig de tres lots de jocs valorats en 50 euros cadascun.

Petjada solidària

A banda de poder fer aquestes accions, Bergacomercial col·laborarà amb la recollida de peluixos de l’Handbol Berga. I un any més, com ja és tradició, la unió de botiguers també s’alia amb el Taller Coloma i la Fundació Horitzó, amb la compra de lots de penjolls de Nadal solidaris, per tal de decorar les botigues, els regals o els arbres de Nadal. Enguany l’aportació dels botiguers cap a les fundacions socials ronda els 1.700 euros.

Horitzó s’encarrega de dissenyar les peces decoratives. I els usuaris del Taller Coloma les han embellit amb pintura i elements decoratius.