Berga tornarà a tenir dos avets de Nadal que s’aprofitaran per fer mobiliari urbà passades les festes

L'Ajuntament de Berga i la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa impulsen una guarnició nadalenca sostenible

La ciutat de Berga celebrarà les festes amb uns carrers i places molt ben guarnits. Com en l’últim Nadal, enguany tornarà a haver-hi dos avets decorats amb llums i objectes nadalencs, un a la plaça de Sant Pere i l’altre a la plaça de la Creu. Dos avets que són totalment naturals i que seguiran un cicle posterior passat el Nadal, donant d’aquesta manera una vida útil als dos arbres.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament de Berga i la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa, i té l’objectiu principal de guarnir la ciutat amb dos arbres de forma totalment sostenible. De fet, els dos avets han crescut a un cultiu de la Pobla de Lillet i un cop hagi passat el Nadal, se n’aniran a un procés d’estella forestal i d’anàlisi de la fusta.

La fusta tindrà una vida útil i servirà per fer mobiliari urbà

Enguany, la fusta dels dos avets s’aprofitarà per fer mobiliari urbà per Berga, com per exemple bancs o una petita parada d’autobús. Guillem Canal, regidor d’Esports, Medi Ambient i Sostenibilitat de Berga, ha explicat que “des de l’Ajuntament no pretenen tenir l’arbre més alt ni el més lluminós, però que, en canvi, esperen poder ser la ciutat que guarneix els carrers de forma més sostenible”.

L’enllumenat de l’arbre s’encendrà aquest divendres a les 19 h de la tarda, i per amenitzar l’acte, la banda de l’Escola Municipal de Música de Berga serà a la plaça de Sant Pere per acompanyar l’encesa de llums amb melodies nadalenques. Una encesa que donarà el tret de sortida a la campanya nadalenca que l’Ajuntament presentarà en els pròxims dies.