La fibra òptica per cable arriba a Borredà: el desplegament hauria de culminar en qüestió de dies

La Generalitat és qui està fent les obres per acostar el cablejat a Borredà. Després, hauran de ser les operadores les que s'interessin per aprofitar la infraestructura i oferir el servei als veïns de la zona.

El desplegament de la fibra òptica per cable serà una realitat en qüestió de dies. La Generalitat ja encara l’última fase dels treballs a la carretera que va de Vilada a Borredà i l’Ajuntament confia que les obres puguin estar acabades a finals de mes. El desplegament s’ha portat a terme des del novembre, amb una trentena de grans rodets que s’han anat col·locat a tocar de la carretera que enllaça els dos municipis.

Amb aquesta extensió des de Vilada —que fa mesos que gaudeix de la fibra per cable—, el Govern donarà compliment al compromís de tenir les obres enllestides a finals d’any. A partir d’aquí, hauran de ser les empreses operadores les que s’interessin per donar servei a la zona i negociïn amb la Generalitat les condicions per fer servir la infraestructura instal·lada.

A Sant Jaume, per radioenllaç?

On encara hauran d’esperar per l’arribada de la fibra és a Sant Jaume de Frontanyà. Allà l’Ajuntament negocia amb una operadora per poder estendre la fibra òptica des de Borredà, però per radioenllaç, és a dir, per via aèria. És el mateix sistema que han fet servir molts pobles de manera provisional, mentre no els arribava la fibra per cable. La mesura millora de forma més que notable la connexió respecte a la que hi ha sense fibra.