La Federació Catalana de Natació presumeix de “gestió impecable” d’El Tossalet i no accepta les acusacions d’Alter Sport

L'organisme gestor de l'equipament defensa que Alter Sport tenia "accés directe" als números d'El Tossalet i assegura que ara, sense Alter Sport, el centre continua funcionant "amb total normalitat"

Nou pronunciament públic de la Federació Catalana de Natació sobre El Tossalet de Berga. Els gestors de l’equipament han emès un comunicat aquest dilluns al matí com a rèplica al que Alter Sport va fer la setmana passada. En aquest últim comunicat, la Federació presumeix d’una “gestió impecable” i renega d’unes acusacions, d’Alter Sport, que “en cap cas” accepta.

La FCN defensa que la rescissió del contracte es basa en “la no consecució dels objectius econòmics i de gestió definits en el Pla de Negocis elaborat per Alter Sport”. A banda, apunten que els membres d’Alter Sport tenien “accés directe” a la comptabilitat del centre esportiu i coneixien amb detall “totes les despeses i ingressos del compte d’explotació”. L’empresa berguedana, en canvi, retreien en el seu últim comunicat “voluntat d’ocultació” per part de la Federació per impedir-los l’accés a determinada informació sobre el centre, un cop acomiadats.

La Federació, a més, assegura que, tot i l’acomiadament dels tres directius d’Alter Sport “El Tossalet funciona amb total normalitat”. I a banda, reiteren “la confiança en la gestió part part del ‘equip de professionals que ha quedat al capdavant de les instal·lacions”.

Una destitució fulminant

Dijous 18 de gener la Federació Catalana de Natació va convocar Alter Sport a una reunió i va rescindir el contracte pel qual l’empresa berguedana feia la gestió esportiva d’El Tossalet des del 2018. La rescissió va ser fulminant i sense previ avís, i comportava l’acomiadament d’Albert Navarrete, director general; Sandra Tristante, coordinadora d’activitats; i Joan Tuson, coordinador de fitness i de serveis esportius. Tots tres es van incorporar al projecte d’El Tossalet l’any 2018, després de l’acord que va signar la federació amb Alter Sport Gim, el gimnàs que regentaven a Berga.

Des d’un primer moment, la Federació va defensar en un breu comunicat que els acomiadaments responien a motius econòmics. I parlava directament de “fortes pèrdues” que eren assumides per la mateixa FCN. Per la seva banda, els tres expulsats sostenen que “la darrera paraula en la presa de decisions” l’ha tingut sempre la Federació i que ells es limitaven a “assessorar i a fer propostes estratègiques” que sovint —diuen— es desestimaven. Sobre això últim, Alter Sport assegura que la Federació ha deixat escapar “desenes de milers d’euros anuals d’ingressos”, negant-se a complir acords signats amb ells i descartant iniciatives que haurien portat més usuaris a El Tossalet.

A banda, els membres d’Alter Sport veuen la rescissió del seu contracte com una estratègia per “eliminar-los com a competència” i també com una eina de pressió cap a l’Ajuntament perquè rescindeixi el contracte i la Federació pugui deixar l’equipament esportiu.