Fins a vuit clubs professionals de futbol es veuran les cares a la desena edició del Torneig Ciutat de Berga

El cita arriba a la dècada en un estat de salut espectacular: amb més clubs professionals que mai i també tocant el sostre en nombre de participants. La fase final és aquest diumenge, 11 de febrer, al camp de futbol de Berga.

Barça, Espanyol, Girona, Vila-real, Betis, Osasuna, València i Llevant competiran aquest diumenge, 11 de febrer, a la fase final del X Torneig Ciutat de Berga. La cita —de categoria benjamí— arriba a les dues xifres en el seu punt àlgid: amb més clubs professionals que mai i també tocant el sostre de nombre de participants. A la fase final del torneig, que es disputarà durant tot el diumenge al camp de futbol de Berga, hi participaran vint equips. D’aquests 20, sis hi han arribat després de superar una fase prèvia que es va disputar per Nadal i on van competir 16 equips diferents.

Diumenge al matí es disputarà la fase de grups del torneig. Els equips han estat ordenats, per sorteig, en quatre grups de cinc equips. I, en cada grup, hi ha dos clubs professionals. Barça i València han quedat enquadrats al grup A, on també s’hi trobaran l’ASLJ Selection del Japó, la Penya Blaugrana La Roca i l’UD Montecarlo de l’Aragó. Al grup B, s’hi veuran les cares Osasuna i Betis com a clubs professionals, i també hi ha caigut el Berga, el Can Rull i l’EDF Logronyo. Al C, Espanyol i Girona s’enfrontaran a l’Atlètic Gironella, la selecció andorrana i el Mercantil. I al D, hi haurà derbi valencià, amb Llevant i València, que s’hi trobaran la Damm, l’Atlètic Segre i el Torelló.

https://www.instagram.com/p/C2xnyf1IoGM/?hl=es

Tota aquesta fase de grups es disputarà durant al matí, i a la tarda serà el torn de les eliminatòries. Els millors equips de cada grup s’enfrontaran als quarts, les semifinals i la final del torneig. “És un torneig referent a nivell nacional, el temps acompanyarà i confiem que vingui el màxim de gent de Berga i la comarca a gaudir-ne”, ha dit el president del CE Berga, Joan Noguera.

No hi ha més equips perquè falta espai

El director del torneig també ha deixat clar que cada any hi ha més clubs que s’interessen per competir al Ciutat de Berga, però el club no pot acollir-los tots perquè les instal·lacions són limitades: “Si disposéssim del camp annex, podríem ampliar a 32 equips aquesta fase final, que és el que voldríem, però ara mateix ens hem de regir a les 20 places i això ho limita tot molt”.

Sigui com sigui, els equips que aquest cap de setmana venen a jugar a Berga posaran tota la carn a la graella per fer-ho. En aquest sentit, Torrabadella ha confirmat que els vuit equips professionals venen a la capital del Berguedà amb l’objectiu de “mesurar les seves forces”, ja que en les seves particulars lligues no poden enfrontar-se a primeres espases de fora de la seva comunitat autònoma. “Tothom vindrà amb els seus equips més potents, amb la idea de posar-los a prova”, ha garantit el director.

https://www.instagram.com/p/C2-lAsjIwhK/?utm_source=ig_web_copy_link

El paper de les administracions

La majoria dels clubs que disputen el torneig arriben a Berga el mateix dia de la cita, diumenge, i en marxen al vespre. Ara bé, també hi ha una part dels participants que venen de més lluny i s’allotjaran en hotels de la ciutat i la comarca des de dissabte. És el cas d’Osasuna, Vila-real, Betis, València, Llevant o l’EDF Logronyo, per exemple.

El Consell Comarcal del Berguedà també s’implica en l’organització, facilitant precisament que aquests clubs puguin moure’s per la comarca en transport sostenible. Ho ha explicat el president de l’ens, Ramon Caballé, que ha destacat “l’impacte econòmic que el torneig té a la comarca” i el fet que “tot és car i difícil” i amb la implicació de l’administració “optimitzem el màxim els esforços”.

Per la seva banda, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Guillem Canal, ha reivindicat que “activitats com aquesta promocionen l’esport” i també són un al·licient per a la gent de la comarca: “És atractiu veure les samarretes dels clubs d’aquí jugant de tu a tu contra clubs professionals”.