Concurs Mirada Jove 2024: Paulig premia el la creativitat d’una desena de grups d’escoles i instituts del Berguedà

Hi han participat més de 350 alumnes i s'hi han presentat una setantena d'obres, la qual cosa empeny els organitzadors a estudiar estendre la iniciativa fora de la comarca.

Ja es coneixen els premiats del concurs Mirada Jove del 2024. És la iniciativa que cada any organitza l’empresa Paulig en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Berguedà, l’Ajuntament de Berga i Civitas Cultura, amb la idea de reconèixer la creativitat i el talent artístic de les escoles i instituts de la comarca.

Aquest any han participat en el concurs més de 350 alumnes i s’hi han presentat una setantena d’obres. Per a Paulig, les xifres són “un clar exemple de la motivació, creativitat i talent artístic dels alumnes dels centres de primària, secundària, música i educació especial de la comarca”. Durant tot el procés, l’alumnat ha comptat amb l’orientació dels seus docents i l’assessorament artístic de Toni Puig, coordinador artístic de Civitas Cultura.

Els premis es van entregar aquest dijous en un acte al convent de Sant Francesc. Els encarregats de fer l’entrega van ser Ignasi Montagut, director d’operacions de Paulig Spain, i Ermínia Altarriba, regidora de Producció i Programació Cultural de l’Ajuntament de Berga. Tots dos van presidir la cerimònia juntament amb Toni Puig.

Ignasi Montagut, Toni Puig i Ermínia Altarriba, durant la cerimònia. PAULIG

Els projectes premiats d’enguany han estat aquests:

Premis al millor vídeo del procés creatiu

 • Categoria A: Màquina de fer Pluja (Educació infantil 4 – Escola Santa Maria d’Avià)
 • Categoria B: Trencant estereotips (Segon d’ESO – IES Guillem de Berguedà)
 • Categoria C: La cultura ens fa lliures (Tercer d’ESO – Escola Vedruna de Berga)
 • Categoria D: Water and Nature (Grup de Modern B1 – Escola Municipal de Música
  Conservatori de Berga)
 • Categoria E: De la sequera a la pluja (1er de nivell mitjà – Escola municipal de música
  de Puig-reig)

Premis a les millors obres exposades

 • Premi Especial categoria A: La Màquina del Temps (Escola Santa Maria d’Avià)
 • Premi Especial categories B i C: Trencant estereotips (IES Guillem de Berguedà
 • Premi Especial categories D i E: De la sequera a la pluja (Escola municipal de música de
  Puig-reig i aula de Gironella)

L’entrega de premis va concloure amb una interpretació musical dels projectes presentats pels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig – Aula associada de Gironella i de l’Escola de Música – Conservatori de Berga.

El Mirada Jove medita estendre’s fora del Berguedà

A través de projectes com el Mirada Jove, Paulig assegura que busca “posicionar Berga i la comarca en primera línia a través d’iniciatives innovadores que volen impulsar la creativitat, participació i la mirada crítica a les escoles”. Arran del seu èxit de participació, el concurs té el desig d’ampliar la seva actuació i obrir línies de col·laboració i diàleg a través d’iniciatives similars més enllà de la comarca, com s’ha dut a terme durant l’any 2023 amb Osona i Bages.

Paulig

Paulig és una empresa familiar d’aliments i begudes, de la qual penja Liven des de l’any 2022. La integració de Liven fa que totes les fàbriques que la multinacional té a Espanya siguin al Berguedà (Berga i Puig-reig). L’empresa compta amb més de 2.300 treballadors apassionats distribuïts en 13 països diferents, entre els quals es troba Paulig Spain, que té uns 340 treballadors.