40 anys de la coral d

General

L’entitat Vila Viva s’apunta a la reclamació d’un tren per al Berguedà

L’entitat Vila Viva, que està en contra del traçat de les Valls de la C16 a l’altura de Cercs, també reivindicarà el retorn del ferrocarril al Berguedà. Segons els promotors de l’entitat cívica, el tren podria resoldre més els problemes de transport dels berguedans que no pas l’autovia. Una infraestructura que creuen que serà útil per als veïns de la comarca, però que sobretot beneficiarà el turisme de cap de setmana. Per això, creuen que invertir en ferrocarril seria apostar de debò per la mobilitat sostenible dels berguedans.
Segons l’entitat, el servei de transport públic al Berguedà és molt deficient. En l’actualitat, només dues companyies d’autobús fan transport regular de viatgers per carretera. Però és un servei massa poc freqüent i massa car. Konstantinou explica un viatge d’anada i tornada a Barcelona per una família de quatre membres pot arribar a costar 100 euros.
Segons Vila Viva, hi ha una unanimitat política total respecte la necessitat de fer tornar el tren al Berguedà, però falta una inversió important i decidida de la Generalitat. Des de fa uns anys, l’entitat Via Lliure reclama el retorn del ferrocarril al Berguedà, que va desaparèixer l’any 1973, quan els operaris van arrencar les vies de l’antic carrilet.

Comentaris