General

Puig-reig alerta que el Berguedà pot perdre inversions empresarials per la falta de sòl industrial

L’Ajuntament de Puig-reig podria haver perdut la possibilitat d’instal•lar al poble una empresa de 6.000 metres quadrats per la falta de sòl industrial. La companyia es va interessar per ubicar-se al municipi berguedà, però l’Ajuntament no li va poder oferir el solar que requeria, perquè l’oferta de sòl industrial és molt escassa. El consistori només va trobar un solar de 3.000 metres quadrats que s’hauria pogut ampliar fins a 6.000, però no amb la rapidesa que requeria l’empresa.
El portaveu de l’Ajuntament de Puig-reig, Ramon Llobet, ha reconegut a Ràdio Berga que “és molt difícil trobar solars grans per oferir a les empreses, mentre que resulta més senzill poder trobar espais més petits”.
Llobet ha recordat que el pla director de les colònies industrials i el pla territorial de les comarques centrals no permeten a Puig-reig de crear més sòl industrial, al marge del nou polígon de Cal Vidal. En cas que una empresa s’interessi per instal•lar-se al municipi, han de desviar la inversió a Berga o a Olvan.
El problema és que el polígon d’Olvan encara no s’ha començat a construir i que el de la Valldan, a Berga, es troba gairebé ple. Per això, l’Ajuntament de Puig-reig demana a la Generalitat que s’accelerin els tràmits per crear més sòl industrial a la comarca, i recorda que, en els últims anys, algunes empreses que s’han interessat per Puig-reig han acabat invertint en d’altres municipis. És el cas d’una companyia que fabrica perfums i d’una altra que fa cables per ordinadors, que van contemplar la possibilitat de situar-se a Puig-reig i que, finalment, van optar per d’altres ubicacions. Una prova, segons l’Ajuntament, que Puig-reig en particular i el Berguedà en general no disposen d’una bona oferta de sòl industrial per a les empreses, sobretot per a aquelles que volen solars molt grans.

Comentaris