Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Els menors condemnats per la mort d’Isanta es neguen a declarar com a testimonis al judici dels majors d’edat

Els set menors d’edat condemnats pel Cas Isanta s’han negat a declarar en el judici contra els nou adults imputats per la mort del jove Josep Maria Isanta durant les festes de la Patum de Berga del 2005.
Els menors no estaven obligats a declarar, ja que havien estat condemnats per aquests fets, i s’han acollit al seu dret a no fer-ho. Sí que ha declarat un testimoni de Sabadell que ser a Berga aquell divendres de Corpus i a qui els processats suposadament van atacar en grup, envoltant les víctimes per impedir que els seus companys l’ajudessin. Aquest testimoni ha explicat que es trobava al costat de l’escenari quan va passar un grup ‘de deu o quinze persones’ donant cops i atacant a la gent, i que d’aquesta forma van agredir un parell de companys seus. Llavors ell i un altre noi van anar a posar ordre, i un dels agressors va treure una navalla ‘i ens va amenaçar’. En aquest moment, el grup d’agressors va rodejar un altre dels amics del testimoni, i van començar a donar-li cops de puny i puntades de peu, ‘sense deixar que m’aproximés’ ja que ‘havia format un cercle’ i no podia passar. Al final després d’uns minuts, ‘el meu amic va caure als meus peus sense samarreta i ple de sang’, i per això ‘el vaig agafar i el vaig portar a una cantonada fins que va venir la policia’. Aquesta agressió és un dels tres intents d’homicidis que les acusacions imputen als processats. El testimoni ha reconegut que no va veure la ganivetada, però que el ferit tenia lesions d’arma blanca. També ha explicat que un dels acusats Santiago S.P., a qui a reconegut en el judici va arribar ‘més tard’ i portava un pal, i que també va començar a agredir.

La magistrada presidenta del tribunal, Ana Ingelmo, ha demanat al testimoni que s’expressés en castellà ja que ‘alguns dels acusats no entenien el català’, ha dit, i és més important ‘el dret a escoltar i entendre totes les proves que tenen contra ells amb totes les garanties legals’, que el dret a utilitzar una de les llengües oficials a Catalunya per expressar-se. Sobre aquesta decisió les acusacions particulars, que representen la família Isanta o víctimes de les agressions, han presentat un escrit de protesta. I el tribunal que porta el cas Isanta ha demanat avui dijous al vespre un traductor de castellà.
El judici continuarà demà divendres amb la declaració dels testimonis protegits.

Comentaris