First Stop

General

El Servei Català de Trànsit posarà en marxa una prova pilot a Berga per reduir les retencions a l’eix del Llobregat

L’Eix del Llobregat pot arribar a registrar una densitat de circulació d’entre 1.500 i 1.600 vehicles per hora a l’alçada de Berga en ‘operacions tornada’ com la que es preveu per aquest cap de setmana llarg, de tres dies. Aquesta densitat, així com els encreuaments de la C-16 amb els accessos i sortides de Berga, generen retencions i fins i tot, situacions de perillositat en la circulació. Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit assajarà una prova pilot que consistirà en tallar els accessos nord i centre de Berga i fer un doble carril de circulació des del túnel de Berga fins a enllaçar amb el tram desdoblat de la carretera.
La prova pilot es farà aquest dilluns, 8 de desembre, coincidint amb l’operació tornada’ de tres dies festius. Els vehicles que vulguin accedir a Berga procedents de Manresa hauran d’entrar per l’accés sud, que és l’únic que no comporta creuar pel mig dels vehicles que baixen. Pel que fa als vehicles que circulin en direcció sud, podran accedir a Berga per qualsevol dels tres enllaços. I les sortides de vehicles de Berga en direcció nord s’hauran de fer des de l’enllaç sud, fent un canvi de sentit al giratori per anar en direcció a Puigcerdà.
Segons ha explicat Ramon Bajona, aquestes mesures tenen com a finalitat reduir els punts de risc que constitueixen la confluència dels enllaços d’entrada i sortida amb la circulació d’un gran nombre de vehicles en direcció descendent que obliga a fer encreuaments perillosos. Alhora, es pretenen reduir les retencions de vehicles en aquest punt, que poden arribar a ser d’uns quatre o cinc quilòmetres en ‘operacions tornada’.
Aquests problemes, diu el regidor de Governació, es reduiran un cop s’hagi fet el desdoblament de la C-16 de Berga fins el Túnel del Cadí. Mentrestant, si aquestes mesures funcionen, la intenció del Servei Català de Trànsit és aplicar-les durant tot l’hivern, quan la temporada d’esquí comporta que molts caps de setmana es produeixin cues en aquest tram.
El Servei Català de Trànsit també prepara per l’operació tornada de dilluns un dispositiu de senyalització especial amb cons, senyals de trànsit i panells informatius a la C-16. Aquestes mesures s’aplicaran entre les 9 del matí i les 8 del vespre.

Estic amb tu

Comentaris