Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Els alcaldes de Gironella i Puig-reig es reuniran amb els afectats pels pisos inacabats per estudiar mesures

Els ajuntaments de Gironella i Puig-reig s’han compromès amb les famílies afectades per la paralització de les promocions ‘Les Alzines’ i ‘La Catalana’ que recolliran tota la informació possible i faran les gestions que estiguin a les seves mans per resoldre aquesta situació. Els alcaldes dels dos municipis, Ramon Costa i Saturnino Domínguez, han parlat amb els portaveus del col·lectiu afectat i han acordat una reunió urgent a partir de la qual s’estudiaran les accions a emprendre.
L’aturada de les obres de les dues promocions, ara fa ja uns nou mesos, ha deixat 30 famílies sense el pis pel qual van avançar uns diners, que no saben si recuperaran. De moment, ni diners ni pis. Només hi ha l’estructura dels immobles d’uns habitatges que s’havien d’entregar entre finals d’aquest any i principis del que ve. Les obres presenten un clar estat de deixadesa, amb múltiple material d’obra escampat per l’àrea edificable i munts de runa sense recollir.
L’alcalde de Gironella, Ramon Costa, reconeix que des de l’administració municipal no hi ha gaire marge de maniobra ja que les promotores que impulsen els dos projectes tenen els papers en regla i en vigència. Amb tot, Costa considera que els dos ajuntaments han de posar-se al costat dels afectats i que la voluntat és ajudar-los en el màxim de les possibilitats.
Les promocions de pisos ‘La Catalana’ i ‘Les Alzines’ de Puig-reig i Gironella, respectivament, són edificacions amb característiques molt similars: dúplexs amb terrassa, pisos de tres habitacions, piscina comunitària i pàrquing. Entre les dues promocions hi ha 94 pisos i més de 130 aparcaments. El preu de venda eren d’uns 200.000 euros de mitjana. En total, s’havien venut poc més de 30 pisos entre les dues promocions. En ambdós casos, l’obra era construïda per l’empresa Construccions Juanes, amb domicili a Terrassa. Aquesta empresa va presentar concurs de creditors a primers d’any, i es troba en procés de liquidació.
De les 30 famílies afectades per aquesta situació, 12 s’han posat en mans dels advocats. Reclamen els diners avançats a les promotores i estan decidits a emprendre accions judicials si cal.

Estic amb tu

Comentaris