Terranova CNC 50

General

El ninotaire Jaume Capdevila, Kap, exposa caricatures i acudits a l’Escola d’Art i Disseny de Gironella

Una vintena de dibuixos, acudits i caricatures del ninotaire berguedà Jaume Capdevila, Kap, es poden veure durant tot aquest mes de desembre a l’Escola d’Art i Disseny de Gironella. És una petita mostra del treball del dibuixant berguedà.
L’exposició agrupa caricatures de personatges de la literatura i l’art com Gabriel García Márquez, Virgínia Wolf i Kafka, entre d’altres, algunes de les quals són inèdites.
A banda d’aquesta exposició, Kap treballa amb altres projectes. Ja té a punt un llibre biogràfic sobre la vessant de dibuixant de Tísner.
Sortirà a la venda després de les festes de Nadal, i fa una aproximació a l’obra caricaturística de Tísner. Una faceta del personatge poc estudiada fins ara.
El llibre també mostra el treball gràfic de Tísner a l’exili i, als anys 60, de nou a Catalunya, a mitjans com el Correo Catalán, Teleexprés i La Vanguardia.
El ninotaire berguedà ha fet un acurat treball de recerca, buscant totes les fonts possibles i contrastant les dades. A part de dedicar-se al seus propis dibuixos i acudits, Jaume Capdevila té una especial preocupació per estudiar l’humor gràfic català.
El dibuixant també està treballant en la renovació de la imatge de la pàgina d’Internet ‘elwebnegre’, en funcionament des de fa uns vuit mesos. En aquest web, diversos dibuixants catalans pengen els seus dibuixos, ‘gags’, sobre l’actualitat. L’objectiu és recuperar la tradició satírica catalana, molt rica en etapes anteriors.

Estic amb tu

Comentaris