Terranova CNC 50

General

L’alcalde de Gironella convoca un ple extraordinari després de l’ordinari per aprovar una modificació urbanística

Moguda al ple d’ahir a la nit a Gironella. Es van fer dos plens, l’ordinari i un d’extraordinari convocat a última hora. Tot plegat perquè quan s’havia d’aprovar una modificació del pla urbanístic que afecta a la plaça de l’Estació, que és on es vol ubicar la llar d’infants (ara és a tocar l’escola i es vol traslladar per ampliar i remodelar el centre) hi va haver controvèrsia entre l’equip de govern. Mentre els quatre regidors de CiU hi van votar a favor, dels quatre d’ERC només l’alcalde hi va donar el seu vot favorable. Els altres tres es van abstenir. I els regidors del PSC, a l’oposició, que eren dos i no tres per una absència, hi van votar en contra. Per tant, de deu vots, n’hi havia cinc a favor, que no feien majoria per aprovar-ho. Davant d’aquesta situació, un cop acabat el ple ordinari, l’alcalde va decidir convocar un ple extraordinari per tornar a debatre aquesta qüestió. Es va fer i llavors sí que es va poder aprovar amb un vot més d’ERC. La regidora Lourdes González va rectificar i va passar de l’abstenció al vot a favor. Malgrat no ho veu clar, diu, ‘no vull que el tema s’encalli’.
Les discrepàncies a l’equip de govern pel tema de l’escola no són noves. Les divergències van començar ja sobre si ampliar l’escola al lloc actual o bé en una altra ubicació. Presa aquesta decisió, per remodelar l’escola pública sense el canvi d’ubicació, el primer pas és el trasllat de l’escola bressol a l’edifici del Solc, ja que la guarderia és al costat de l’escola. Canvis diversos que han fent allargar el procés, i que sembla que no s’acaba aquí. El PSC confia que el ple extraordinari d’ahir a la nits’anul·li perquè no és vàlid, segons ha dit el cap dels socialistes, Joan Torra. Ha explicat que per convocar un ple extraordinari urgent s’ha de justificar-ne el motiu, i el canvi de vot no ho és, diu. I per altra banda, s’ha de convocar a tots els regidors del consistori i no es va fer perquè un dels socialistes no havia assistit a la sessió ordinària.
Joan Torra veu molt clar que el ple d’ahir a la nit no té validesa, mentre que l’alcalde, Ramon Costa, d’ERC, diu que el què compte és que finalment, tot i la seva sorpresa inicial, es va poder aprovar el punt de la modificació urbanística.
Ubicar la llar d’infants al Solc per ampliar i remodelar l’escola de primària. Aquesta és la finalitat, però l’equip de govern de Gironella (ERC i CiU) va admetre que el departament d’Educació no posa data d’inici a les obres de millora del col•legi públic de la vila.

Estic amb tu

Comentaris