General

Berga estrena l’edifici dels Serveis Socials, un nou equipament per atendre amb millors condicions els usuaris

L’Ajuntament de Berga trasllada els Serveis Socials de la casa consistorial a un edifici del carrer Balmes. S’ha fet realitat un projecte que era una necessitat per millorar el servei a les persones que ho requereixin. A les dependències de l’Ajuntament l’espai era limitat, els treballadors no podien fer la seva feina còmodament, i pels usuaris tampoc no era pràctic, a part de les barreres arquitectòniques. Tots aquests problemes es resolen amb un nou equipament de dues plantes que acull tot allò referent amb l’atenció social (informació, assessorament, ajuda a domicili, teleassistència…). Són diferents sales i despatxos dividits en dos pisos, on hi treballaran tres treballadores socials, dues educadores socials, una treballadora familiar, una secretària i un conserge. A part de les dues plantes que s’han inaugurat, s’està treballant per habilitar-ne dues més, on s’hi traslladarà el Punt d’Atenció a la Dona (que ara és a la Plaça Maragall), l’àrea d’immigració, i l’oficina tècnica d’inclusió.
Al nou edifici dels Serveis Socials del carrer Balmes, de moment, es continuarà fent el mateix horari que es feia fins ara a l’Ajuntament, obrint els matins i una tarda a la setmana, però segons la regidora, l’horari es podrà modificar segons la demanda, en funció de les necessitats dels ciutadans.
El nou equipament també permet descongestionar l’edifici del consistori, i l’espai que ocupaven fins ara els serveis socials es destinaran a promoció econòmica i a un despatx pels regidors.
NOVA OFICINA D’ATENCIÓ CIUTADANA
L’Ajuntament de Berga ja disposa d’Oficina d’Atenció Ciutadana. Des d’aquesta oficina s’ofereix un servei integral d’atenció que facilita informació, tramitació i gestió de les demandes ciutadanes. L’Oficina d’Atenció al Ciutadà ofereix els seus serveis a través de tres vies: la presencial, la telefònica i la telemàtica. Per tant, qualsevol veí de la ciutat podrà sol·licitar un certificat d’empadronament o la renovació d’una llicència municipal, per posar uns exemples, des de casa, sense haver d’anar necessàriament a les oficines de l’Ajuntament.
Per altra banda, també s’han estrenat les noves oficines d’atenció ciutadana de la policia local de Berga. S’han remodelat i millorat les dependències del cos policial, a la plaça del Doctor Saló.

Foto de l’Oficina d’Atenció al Ciutarà: Jordi Pardinilla/ACN

Estic amb tu

Comentaris