General

El Berguedà manté aquest curs la Unitat d’Escolarització Compartida gràcies a un ajut econòmic de l’Obra Social La Caixa

Un acord entre el Consell Comarcal del Berguedà, el Consorci de Formació d’Iniciatives Cercs-Berguedà i l’Obra Social La Caixa permet mantenir aquest curs la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) del Berguedà. Aquest servei està adreçat a joves alumnes de 14 a 16 anys que es troben en situació de risc i de fracàs escolar i necessiten d’un reforç que els ajudi a assolir el graduat escolar. La Unitat funciona al Berguedà des del 2003 amb èxit notable, hi han passat entre una seixantena i setantena d’alumnes.
És un servei que presta el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà, a la seu de Cercs. La portaveu d’aquest organisme, Anna Rodríguez, ha destacat la importància d’aquest recurs pedagògic per als joves que no poden seguir el ritme del curs habitual i que gràcies a la UEC obtenen el reforç necessari per aconseguir el graduat escolar. Cal destacar el fet que els joves que utilitzen aquest servei continuen amb la seva activitat escolar habitual en els centres d’educació secundària, però a part, se’ls proporcionen adaptacions curriculars individuals en funció de la capacitat i l’esforç de l’alumne.
Aquest servei està impulsat pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que, en principi, i seguint els criteris que estableix en altres zones del país, atorga les subvencions a partir de l’alumnat que està inscrit. Al Berguedà com que el nombre d’alumnes que utilitzen aquest servei són pocs, entre 8 i 12 alumnes cada any, els ajuts econòmics que rep el Consell Comarcal (que és l’ens que gestiona aquest recurs) són insuficients.
Per això, la participació de l’Obra Social La Caixa en aquest projecte ha estat clau per mantenir el servei durant aquest curs escolar. L’entitat financera ha concedit un ajut econòmic de 20.000 euros.
La consellera Educació del Consell Comarcal del Berguedà, Mercè Font, ha volgut agrair l’esforç de l’entitat financera i ha valorat positivament els resultats satisfactoris que està obtenint el servei al Berguedà.
Des del Consell també s’ha volgut deixar clar, però, que el suport financer de La Caixa és pel curs vigent i que queda pendent de resoldre la situació econòmica de cara a poder mantenir aquest servei el curs que ve.

Estic amb tu

Comentaris