Cars Berga

General

Empresaris i polítics fan front comú perquè s’accelerin les obres de millora de la carretera C-26, l’eix prepirinenc

Els presidents dels consells comarcals del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès, alcaldes, i presidents de les cambres de comerç s’han reunit avui a Berga i han signat un manifest que faran arribar a la Generalitat demanant celeritat en les obres de millora de la carretera que connecta Solsona amb Berga i Berga amb Ripoll (la C-26), i la seva prolongació fins a Lleida per l’oest i fins a Figueres per l’est. És una llarga reivindicació per part de polítics i empresaris, ja que actualment les comunicacions són molt dolentes.
El primer trimestre de l’any que ve s’iniciaran les obres del tram Navès-Montmajor, amb un pressupost de 20 milions. Del tram Montmajor-Berga, se’n va adjudicar l’estudi informatiu el mes de maig i durant el 2009 es podrien adjudicar els treballs de millora. En canvi, es troba més endarrerit el procés per executar les obres entre Berga i Borredà i Borredà i Ripoll. Per això, polítics i empresaris demanen que s’acceleri.
A la reunió, a banda de signar el manifest, s’ha concretat que el dia 12 de gener es farà una primera reunió amb els diputats adscrits de cada comarca per presentar-los aquest document i demanar-los suport en la iniciativa. També està previst sol·licitar una reunió amb el director general de Carreteres, Jordi Follia, i més endavant amb el conseller del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat Joaquim Nadal.
Mentrestant, els promotors del manifest buscaran més complicitats en el territori, tot demanat suport als alcaldes de la resta de municipis de les tres comarques i d’entitats i associacions.

Estic amb tu

Comentaris