Plaques Solars Tecniber

General

El tast de blat de moro escairat i les parades d’artesania seran els plats forts de la Fira de la Puríssima de Gironella

Gironella repartirà unes 3.000 racions de blat de moro escairat per la Fira de la Puríssima, dilluns. Repartir tastos d’aquest típic plat berguedà, que cuina el xef Miquel Márquez (amb la col·laboració dels cansaladers de la vila, que hi posen els productes del porc), s’ha convertit ja en un dels actes més tradicionals de cada 8 de desembre.
El blat de moro escairat és un plat recuperat de l’antiga gastronomia del Berguedà, que Miquel Márquez va batejar com a ‘Plat de la Pau’. Serà, un any més, un dels actes centrals de la Fira de la Puríssima, que arriba amb un complet programa d’actes. Enguany hi participaran unes 25 parades d’artesania, que s’ubicaran a la zona de la plaça de l’Ajuntament i els carrers de la zona, i es faran diverses activitats paral·leles. Cada any la Fira suma nous actes i es van consolidant, segons els organitzadors, que són l’Ajuntament de Gironella i l’Associació de Comerciants.
De la programació en destaca la trobada de gegants i grallers, el concurs de fotografia digital, que enguany compta a més amb el primer concurs juvenil (de 10 a 16 anys). El matí de dilluns segueix amb esmorzar a base de pa torrat, botifarra i allioli, concurs d’allioli de codony, ballada de gegants, exhibicions del gimnàs Sabs, i intercanvi de plaques de cava. Actes que es complementen amb exposicions i concursos: mostra del concurs de pessebres, exposició de quadres d’artistes comarcals a benefici de l’Associació Rural d’Atenció a les Demències i Alzheimer, i també serà oberta la Casa Museu Teixidor Bassacs. A més, el dilluns a la tarda i la nit abans, la nit de diumenge, al Local del Blat, hi haurà partides de quina, que organitza el Club Atlètic. I per altra banda, i en aquest cas també el diumenge dia 7 es farà el concurs de garrofes. També hi haurà un darrer acte el dijous 11, amb la conferència ‘Catalunya a la Mediterrània’, a càrrec de Jaume Farguell.
Són actes de la Fira de la Puríssima, un certamen que té cada any un alt poder de convocatòria, i els organitzadors esperen nombrosos visitants dilluns a Gironella, dia en què els comerços també obriran portes.

Comentaris