Polítics del Berguedà, del Solsonès i del Ripollès fan pinya i se sumen a la petició de les cambres per millorar la C-26

Els presidents dels consells comarcals del Berguedà, del Solsonès i del Ripollès, juntament amb els alcaldes de Berga, Solsona i Ripoll compareixeran aquest divendres a Berga en un acte per reivindicar, un cop més, la millora de la carretera C-26. D’aquesta manera, aquestes institucions se sumen a la reclamació que també han fet seva les cambres de comerç de Barcelona, Lleida i Girona perquè aquesta infraestructura rebi la inversió que necessita.
L’anunci d’aquest acte unitari coincideix amb la presentació d’una proposta de resolució al Parlament sobre aquest mateix tema per iniciativa de la diputada de CiU, Marta Alòs. En aquesta proposta de resolució, que s’haurà de debatre a la Comissió d’Infraestructures del Parlament, es reclama que es millori el tram pendent de la C-26 entre el Solsonès i el Berguedà, concretament entre Navès i Montmajor.
Segons Alòs, aquesta obra, que requereix una inversió molt petita, no està inclosa en els comptes del Govern per a l’any que ve. Per això reclama voluntat política per millorar una via de comunicació ‘importantíssima’ entre el Berguedà i el Solsonès. Per Alòs, l’acte unitari programat per aquest divendres a Berga demostra que la demanda del territori està ‘basada en la raó’.
En la trobada, s’explicaran els avenços que s’han fet en el procés de creació d’aquest eix viari, i s’anunciaran les accions que es duran a terme en el marc de la reivindicació d’una millora de la via que uneix el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès.

X