Terranova CNC 50

General

Ernest Benach explica als escolars de Sant Julià de Cerdanyola la història del Parlament de Catalunya amb un conte

A quina edat es va interessar per la política? Com veu el futur dels joves de Catalunya? Aquestes són algunes preguntes que els 24 joves de l’escola Albiol de Sant Julià de Cerdanyola, que pertany a la ZER Alt Berguedà han fet aquest matí al president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que ha visitat l’escola. També li han demanat si li costa compaginar la vida professional i familiar, si li va impressionar molt el Parlament quan el va veure per primera vegada, o si li molesta que l’imitin al programa Polònia. Benach ha respòs totes les preguntes dels nens i nenes i els ha obsequiat amb contes i llibres.
La visita de Benach s’emmarca en el projecte educatiu ‘El parlament a les aules’, que té com a objectiu donar a conèixer a la població el Parlament i la feina, començant pels més petits.
Després de reunir-se amb el claustre de professors, Benach ha escoltat l’explicació del treball que els joves han fet sobre el Parlament. Marta Boix, tutora de quart, cinquè i sisè de l’escola Albiol, explica com els alumnes han preparat el treball.
El president del Parlament ha explicat que la intenció d’aquesta iniciativa és anar més enllà de les típiques visites escolars al Parlament i que aquesta campanya, que ja l’ha portat a centres de tot Catalunya, és molt positiva. Una altra imatge curiosa de la visita ha estat veure Ernest Benach explicant als infants la història del Parlament a través d’un conte que explica el viatge que fan dos joves fan a través de la història.
A l’Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola, el president del Parlament ha fet un minut de silenci per l’assassinat, per part de la banda terrorista ETA, d’un empresari basc. En la seva estada al Berguedà, Benach també ha visitat l’Institut d’ensenyament secundari de l’Alt Berguedà, a Bagà i ha participat als actes de celebració de Santa Bàrbara, patrona dels miners que s’han fet a a Sant Julià, entre altres poblacions.

Estic amb tu

Comentaris