Terranova CNC 50

General

La indústria alimentària del Berguedà va créixer el 9,4% durant l’any passat

La indústria alimentària del Berguedà va créixer un 9,4 % en el darrer any 2007, segons dades de l’Anuari Econòmic Comarcal de Caixa Catalunya. Això situa el sector com el més dinàmic de la indústria de la comarca que, en conjunt, va avançar tot just un 1,7%. Les dades de l’any passat marquen un canvi de tendència respecte el 2006, quan l’alimentació va recular un 2% al Berguedà. Malgrat tot, la producció d’aliments i begudes té a la comarca un notable pes dins el conjunt de la indústria. I és que 13 de cada 100 euros que generen les fàbriques del Berguedà surten d’aquest sector. Es tracta, doncs, d’un sector que té una importància creixent a la comarca, segons ha comentat Carme Padrós del Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà.
Un cens elaborat pel mateix Consorci inclou un centenar d’empreses agroalimentàries del Berguedà. Berga és el municipi que en té més, en total 22, seguida de Gironella que compta amb 9. El sector està en expansió i poc a poc es va fent un forat en un mercat exigent, que valora especialment la qualitat. Padrós ha explicat que s’estan fent bé les coses en aquesta matèria. El relleu generacional ha estat positiu a moltes empreses del sector, on les noves generacions han mantingut l’activitat, potenciant la qualitat del producte com a senyal identificatiu de la comarca. Però queda molt per fer pel que fa a la comercialització i la distribució. La producció no és suficientment gran per entrar a les grans superfícies comercials, però per altra banda encara no s’aprofiten prou formes de venda alternatives com Internet. Tot i així, s’hi està treballant, segons Carme Padrós.
Per potenciar la comercialització dels productes alimentaris s’estan portant a terme iniciatives com la de ‘Posa el Berguedà al teu plat’ (la mostra del mercat de la Boqueria), s’està intentant consolidar l’Associació de Productors Agroalimentaris de la comarca i es treballa en la idea de futur de crear una agrobotiga, on poder trobar tots els productes alimentaris de la comarca.

Estic amb tu

Comentaris