Antoni Serra, promotor del concurs de pintura de les Festes del Roseret, Premi Santa Bàrbara 2008 a títol pòstum

Antoni Serra Aya, promotor del concurs de pintura de les Festes del Roseret, de Sant Jordi de Cercs, rebrà demà, dissabte, el Premi Santa Bàrbara 2008 a títol pòstum. L’acte d’entrega del guardó a la família d’Antoni Serra es farà a les 12 del migdia al Museu de les Mines de Cercs, on també s’inaugurarà una exposició de quadres representatius de diverses edicions d’aquest certamen. La mostra compta amb una trentena de quadres premiats en els concursos organitzats entre el 1979 fins al 2007, de 18 autors diferents. L’exposició es podrà veure fins al 21 de desembre al Museu de les Mines de Cercs en horari d’obertura del museu (els feiners de 10 a 2, excepte els dilluns, i els caps de setmana de 10 a 3).
Antoni Serra, juntament amb mossèn Joaquim Calderer, moguts per la seva inquietud artística, van iniciar en els primers anys de la dècada dels 70 un concurs de dibuix infantil, i posteriorment un concurs de pintura ràpida coincidint amb les Festes del Roseret, del qual aquest any s’ha celebrat la 28a edició i que continua viu gràcies a la tasca desinteressada dels fills del premiat.
Els premis Santa Bàrbara van ser instaurats l’any 1997 per l’Ajuntament de Cercs per reconèixer la tasca o trajectòria de persones o entitats que han destacat pel seu treball desinteressat pel municipi.

X