General

CiU critica els pressupostos del govern tripartit assegurant que el Berguedà és una de les comarques més castigades

CiU critica els pressupostos del govern tripartit assegurant que les comarques de la Catalunya central són les més castigades. Els diputats Montserrat Ribera i Jordi Turull, que és president de la Sindicatura de Comptes del Parlament de Catalunya, han fet números i han donat a conèixer que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya de 2009 situen el Berguedà i la Catalunya central com una de les àrees del país més penalitzades per ‘la visió metropolitana del govern tripartit’. Del total de la inversió dels pressupostos del Govern, 3.406 milions d’euros, el 70% es destina a Barcelona i al Baix Llobregat. A la Catalunya Central, el percentatge és molt menor i al Berguedà, en concret, és del 0,17%.
CiU ha concretat que el Berguedà rebrà 5,9 milions d’euros, 20 milions d’euros menys que si s’hagués mantingut el nivell inversor de l’any 2003. El 2003, amb una inversió a nivell de Catalunya de 1.818 milions d’euros, el Berguedà en rebia 14,1 (representa un 0,77%). Per tant, mantenint el nivell inversor s’arribaria als 26 milions d’euros.
El diputat Jordi Turull ha dit que el Govern té els ulls posats en l’àrea metropolitana i desconeix la realitat del país. Turull ha volgut destacar que, si s’haguessin mantingut els índexs d’inversió del 2003, quan el Govern de la Generalitat era en mans de CiU, les comarques centrals haurien rebut 480 milions d’euros i no pas 182 milions, que són els previstos en aquests pressupostos.
La diputada Montserrat Ribera, alcaldessa de Guardiola de Berguedà, ha anat més enllà i tot desglossant algunes partides del document pressupostari ha afirmat que el polígon d’Olvan ha rebut menys diners dels que inicialment haurien d’haver figurat en els pressupostos si es vol mantenir les previsions d’execució de l’àrea industrial.
FOTO: D’esquerra a dreta: Jordi Moltó, Montserrat Ribera, Jordi Turull i Juli Gendrau. AUTOR: Jordi Pardinilla (ACN)

Comentaris