El turisme rural del Berguedà penja el cartell de complet per aquests tres dies festius

Tot i la crisi, els establiments de turisme rural del Berguedà tornaran a penjar el cartell de complet. Per aquest pont de la Puríssima, tot i ser només de tres dies (dissabte, diumenge i dilluns), les cases rurals tenen totes les places reservades. La crisi no es nota els caps de setmana llargs o les dates assenyalades, com Cap d’Any, però la història és una altra pel que fa a les reserves pels mesos de gener i febrer.
Segons ha explicat el president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Antoni Rovira, la tardor ha estat bona pel sector de l’agroturisme a la comarca i hi ha hagut una elevada ocupació. Pel que fa a l’hivern les festes de Nadal es presenten molt positives: per Cap d’Any està tot reservat, però per als mesos de gener i febrer les reserves no arriben als nivells d’altres anys. També és cert que una de les conseqüències de l’actual situació econòmica és que la gent s’ho pensa més i fa les reserves amb menys antelació.
De moment, però, la fórmula que millor funciona a la comarca és la d’escapades d’uns quants dies. Una oferta adreçada al perfil de visitants majoritari que és el turisme familiar, famílies de Barcelona i de la serva Àrea Metropolitana.

X