L’Ajuntament de Berga reconeix que el servei de neteja de la ciutat és millorable

Les escombraries va ser de nou un dels temes que més es va debatre en el ple a l’Ajuntament de Berga. El PSC va formular una pregunta sobre la neteja viària i els contenidors a la ciutat perquè, segons el regidor Joan Carles Sosa, s’han rebut diverses queixes.
El regidor de Serveis, Jaume Vima, va reconèixer que el servei de neteja viària deixa molt que desitjar i va anunciar que en una propera reunió amb el Consell Comarcal i altres agents socials es parlarà de la neteja de contenidors. Segons el regidor convergent, tot i que l’empresa s’hi esforça, cal una renovació de la maquinària i replantejar el conveni perquè els metres a netejar a la ciutat han crescut molt els darrers anys.
D’altra banda, el grup municipal del PSC va presentar una moció per encetar un debat ciutadà sobre la recollida d’escombraries a la ciutat. A la moció es demana un estudi sobre la recollida de les escombraries i la matèria orgànica que gestiona el Consell Comarcal.
L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, va retreure als socialistes que no encetessin el debat durant el passat mandat quan ells governaven. Gendrau, que va dir que la moció li semblava electoralista, al final també hi va donar suport, incloent-hi, això si, l’esmena de no demanar els imports de la resta de municipis de la comarca que tenen mancomunat el servei.
Gendrau va anunciar una reunió pel proper 18 de desembre amb el Consell Comarcal, l’empresa concessionària, i les associacions de veïns de la ciutat per parlar del tema.
ERC i el regidor no adscrit Josep Saña també van votar a favor de la moció. Els regidors de la CUP s’hi van mostrar favorables, però van recordar que ells ja havien plantejat aquesta qüestió mesos enrere, però que ningú els van donar suport.
El ple també va aprovar el Premi Ciutat de Berga a la Cultura i al Fet Solidari que aquest any seran per a l’historiador Josep Noguera Canal i el Centre Especial de Treball Mossèn Armengou, de la Fundació Humanitària Doctor Trueta.
D’altra banda, l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, a preguntes del portaveu del PSC, Dani Bullich, va explicar que el govern municipal està treballant en la voluntat de trobar projecte o projectes que s’adiguin als requisits que permetin acollir-se al pla d’inversions provinents del fons estatal que generin ocupació. A la ciutat li pertoca prop de tres milions d’euros.

X