General

L’Ajuntament de Berga rebutja el projecte de la Generalitat per fer una Àrea Residencial Estratègica a la ciutat

L’Ajuntament de Berga rebutja el projecte del govern de la Generalitat de desenvolupar una Àrea Residencial Estratègica. Els regidors de l’equip de Govern, de CiU, van donar suport en el ple d’ahir a la moció presentada per la Candidatura d’Unitat Popular, la CUP, en què la formació explica que el parc d’habitatges de la ciutat està ‘sobredimensionat’ i considera que les prioritats han de passar per rehabilitar i recuperar els habitatges existents i buits i no pas per crear un barri nou.
La moció també reclama de forma explícita a l’Incasol i al departament de Medi Ambient que s’impulsi la creació d’habitatge públic a partir de l’adquisició de les cases fantasma del barri vell.
En contra de la moció, hi va votar el regidor no adscrit, Josep Saña, i el PSC, mentre que ERC es va abstenir. El portaveu dels socialistes, Dani Bullich, va explicar que l’actuació s’ha d’emmarcar dins d’un projecte ‘de país’ i no es pot considerar només des d’un punt de vista local.
L’alcalde, Juli Gendrau, va reconèixer que l’equip de govern ja havia expressat a la Generalitat el seu posicionament en contra de la iniciativa i que el govern ja havia indicat que hi renunciaria. Segons Gendrau, el projecte ‘arriba tard’ i que no està clar que ‘representi cap injecció econòmica’ per la ciutat.
CiU i la CUP van recordar que hi ha en marxa processos de reparcel·lació, obres d’urbanització i altres promocions que ja s’estan executant a les zones dels Pedregals, la Valldan, Torrent de Santa Eulàlia, Canal Industrial, Mabsa i Rasa dels Molins que incrementaran la xifra d’habitatges. Com a resultat d’aquestes promocions, la ciutat podrà oferir 1.548 pisos nous dels quals 276 de protecció oficial. A més, a Berga hi ha altres 1.500 pisos desocupats.
L’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Berga, a la zona del Canal Industrial, hauria representat una edificació de 369 pisos dels quals 208 havien de ser protecció oficial i la resta de lliure mercat, en una zona de més de set hectàrees.

Estic amb tu

Comentaris