La Farsa presenta Anna Frank

General

El PSC de Berga reclama a l’Ajuntament que expliqui què pensa fer amb la concessió de l’Hotel Berga Park i Queralt

El PSC de Berga demana que s’aclareixi l’estat de la concessió municipal a la societat Inberga Tur, la propietària de l’Hotel Berga Park, que va tancar tot just abans de Nadal, i que també havia de reactivar Queralt com a pol d’atracció turística, un tema que també esta totalment parat. El portaveu del PSC, Dani Bullich, ha explicat en una entrevista al programa Berguedà Nit, que cal ‘posar fi a aquesta situació d’impàs’, la qual assegura és ‘una vergonya’. Bullich destaca que tant l’antiga caserna, on hi havia el Berga Park, com Queralt, “són patrimoni de tota la ciutat i ara no se n’està treien cap rendiment”. El portaveu dels socialistes remarca que és moment que l’equip de govern de Berga, de CiU, digui què pensa fer amb aquest tema.
Per això els socialistes presentaran una moció al ple de l’Ajuntament d’aquest vespre. Bullich ha recordat també que aquesta concessió, ara en ‘stand by’ es va fer l’any 2002, amb Josep Maria Badia com alcalde i l’actual batlle, Juli Gendrau, com regidor. Aleshores, els socialistes també a l’oposició es van mostrar en contra i Bullich diu que ‘ara en veiem les conseqüències’.
Aquest però no serà l’únic tema que el PSC posarà sobre la taula en el ple d’avui. Presentaran una altra moció per demanar la màxima transparència en el procés de contractació de les obres que s’han presentat al Fons Estatal d’Inversió Local. Bullich explica que encara que no sigui obligatori, els contractes s’haurien de fer anunciant-los públicament, de manera que s’hi pugui presentar tothom qui ho vulgui. Proposen que es faci una comissió formada per persones de diferents àmbits, fins i tot, periodistes.
La tercera moció que els socialistes presentaran al ple insta l’Ajuntament a firmar un acord amb el Síndic de Greuges de Catalunya perquè els ciutadans de Berga tinguin més facilitats a l’hora de presentar les seves queixes.
Aquests són els temes que el PSC portarà a la sessió plenària de l’Ajuntament de Berga. Serà una sessió amb molts punts a l’ordre del dia perquè se sotmetrà al ple els diferents projectes que l’Ajuntament ha presentat al Fons d’Inversió Local i, a més, hi ha prevista la votació del pressupost general del consistori per aquest 2009.

Comentaris