40 anys de la coral d

General

La Policia Local de Berga intensifica els controls de l’ús del cinturó de seguretat

La Policia Local de Berga ha engegat una campanya per controlar que tant els conductors com els ocupants dels vehicles portin posat el cinturó de seguretat quan circulin per dins de Berga. A vegades, el fet d’agafar el cotxe per dins la ciutat, per recórrer distàncies curtes, fa que s’obviï posar-se el cinturó, la qual cosa no només és un risc sinó també una infracció. Una infracció que suposa –per un conductor a qui els agents enxampin sense cinturó– haver de pagar una multa de 175 euros i la retirada de tres punts del carnet de conduir. Pel que fa els acompanyants sense cinturó, la sanció és de 175 euros. L’import de la multa i el perill d’anar sense cinturó són motius que fan prendre consciència als ciutadans, i de fet, segons ha explicat a Ràdio Berga l’agent David Bernal, cada vegada hi ha més consciència.
La Policia Local fa controls a diferents punts de la ciutat: el Passeig de la Pau, el Passeig de la Indústria, la plaça Viladomat, i entre d’altres, el Canal Industrial. Volen ser itinerants per cobrir diversos punts de la ciutat.
L’objectiu és que no es cometin infraccions, i en aquest cas es vetlla perquè els ocupants del vehicle portin ben cordat el cinturó de seguretat, i en cas d’infants, que vagin ben lligats, és a dir que s’usin correctament els sistemes de retenció infantil.

Comentaris