La Farsa presenta Anna Frank

General

Una nevada que ha sorprès a molta gent deixa entre 10 i 15 centímetres de neu a molts punts de l’alt Berguedà

La neu ha tornat a fer acte de presència al Berguedà. Per exemple quinze centímetres de neu als Rasos de Peguera, i gruixos importants a poblacions de l’alt Berguedà. Paisatges que s’han tornat a tenyir de blanc en una nevada que ha sorprès als veïns de les poblacions afectades. Ho ha dit a Ràdio Berga Salvador Juncà, primer tinent d’alcalde de Castellar de n’Hug.
A Castellar de n’Hug s’hi ha registrat durant tot el dia uns 15 centímetres de neu, i fins aquest vespre encara nevava. També ho feia a la zona de Saldes, on cap a les 7 de la tarda s’hi acumulaven uns 10 centímetres de neu.
La nevada s’ha intensificat durant la tarda, que és quan les màquines hi han començat a treballar per treure la neu que s’ha acumulat a les carreteres. Les màquines han hagut d’actuar en diferents punts de la comarca, ja que segons a quines zones ha nevat força. En altres, malgrat no s’hi hagin acumulat gruixos, les precipitacions en forma de neu s’han donat durant tot el dia. És el cas de la Pobla de Lillet, on segons ha explicat Lluís González, el matí ja s’han llevat amb uns dos centímetres de neu, després però, s’ha anat desfent i quan ha tornat a nevar ja no s’hi ha enganxat, per la qual cosa pels carrers de la Pobla s’hi podia circular sense problemes aquesta tarda. Ha comentat que no hi ha hagut problemes.
El Servei Català de Trànsit informa a aquesta hora de la nit que hi ha dues carreteres del Berguedà afectades per les nevades de les últimes hores. Cal utilitzar les cadenes a la carretera de Castellar de n’Hug a Toses (la BV-4031) i el tram de Bagà a Coll de Pal es troba tallat al trànsit per risc d’allaus.

Comentaris