La Farsa presenta Anna Frank

General

Teixits Gonfaus, de Bagà, tancarà les portes diumenge, 15 de febrer

Teixits Gonfaus SA, de Bagà, tancarà les portes aquest proper diumenge, 15 de febrer. La vintena de treballadors i l’empresa han arribat a un acord i s’indemnitzarà la plantilla amb 31 dies per any treballat. La crisi econòmica i la competència dels productes dels mercats de l’est europeu i asiàtic han obligat a tancar la fàbrica.
En una carta enviada als mitjans de comunicació, la plantilla de Gonfaus SA reconeix que s’ha fet tot allò que s’ha pogut per continuar endavant, tant treballadors com l’empresa. La plantilla signa un document en el qual agraeix la dedicació, l’esforç i el sacrifici esmerçat per l’empresari.
Amb el tancament de Teixits Gonfaus SA s’acaba la presència d’un sector econòmic i industrial que va tenir un pes cabdal a la zona i que va donar centenars de llocs de treball. Gonfaus era l’última indústria d’aquestes característiques a l’alt Berguedà i només hi ha en actiu un taller de confecció a la Pobla de Lillet.
Teixits Gonfaus es va instal·lar a Bagà l’any 1960. L’empresa va arribar a tenir un centenar de treballadors i la seva producció havia arribat a ser de més de 120.000 metres a la setmana. En l’actualitat, Gonfaus té una plantilla de 20 treballadors, i la seva producció és de 60.000 metres a la setmana. El centre de producció es troba al 30 per cent de les seves possibilitats. Teixits Gonfaus fabrica tot tipus de teixits en general, de molta qualitat. Amb les inversions realitzades, disposa d’una maquinària moderna, de tecnologia suïssa i belga, que li permet tancar el procés en la fabricació: urdir, encolar i teixir.

Comentaris