General

La residència de Bagà avança en la seva ampliació, que estarà a punt a final d’any

La Fundació Salarich-Calderer, la residència de Bagà, està immersa en un important procés d’ampliació. És un projecte “ambiciós” que permetrà disposar de 25 places més, i d’aquesta manera es passarà de 56 a 81 places. Les obres estan plenament en marxa i és previst que finalitzin cap a final d’aquest any o principis del que ve.
Amb la reforma, la tercera planta de la residència es destinarà a noves habitacions i l’objectiu és esponjarl’equipament i crear nous espais comuns. Al final de cada planta hi haurà una sala polivalent que servirà tant de sala per fer-hi tallers, com de menjador i de sala d’estar. A la planta baixa, s’habilitarà un espai on la gent gran podrà fer rehabilitació i també s’hi ubicarà un nou centre dispensador de serveis, entre els quals el de bugaderia, el d’acompanyament a la gent gran i el de càtering.
En aquest sentit, un dels primers reptes plantejats és el transport adaptat, i fa uns dies es va presentar un nou vehicle. Tenint en compte la manca de servei de transport especialitzat per la gent gran i per les persones amb mobilitat reduïda, la residència de Bagà posa a l’abast aquest servei de transport adaptat. És una furgoneta de sis places, més dues places per a cadires de rodes. El president de la Fundació Salarich-Calderer, mossèn Josep Maria Besora, ha remarcat en una entrevista a Ràdio Berga que el vehicle serà molt útil un cop enllestida l’ampliació.
L’ampliació del centre comportarà una millora dels serveis com a centre de dia, a més es farà una ampliació del llocs de treball, encara que no serà un increment proporcional al de nombre de places. Actualment, la residència compta amb 46 treballadors.

Comentaris