General

La Pobla de Lillet organitza la primera Cursa de Muntanya de la Vall de Lillet

L’Alt Berguedà acollirà aquest diumenge la primera Cursa de Muntanya de la Vall de Lillet. Es tracta d’un recorregut de 23 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.300 metres. És una prova força dura, segons ha reconegut el regidor d’Esports de la Pobla de Lillet, Abel Garcia, ja que es tracta d’una mitja marató de muntanya.
La sortida i l’arribada serà a la Pobla de Lillet, i durant la ruta els participants s’endinsaran per boscos i per l’entorn natural de la Serra del Catllaràs. A més, la ruta també passarà pel mig de la riquesa històrica i cultural de la vall de Lillet, com ara el monestir de Santa Maria de Lillet, del segle IX; la rotonda de Sant Miquel, del segle XI, o el Xalet del Catllaràs, que és una obra modernista de Gaudí. La cursa corona el cim del Serrat Negre, punt des d’on s’inicia la baixada al poble. El Parc Xesco Boix serà el punt d’inici i el final. A partir de 2/4 de 8 del matí es començaran a repartir els dorsals a tots els participants i la sortida serà a les 9.
La primera Cursa de Muntanya de la Vall de Lillet és una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament de la Pobla, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Associació Excursionista Lillet, tal com ha destacat el regidor Abel Garcia.
La intenció de l’organització és incloure La Pobla de Lillet dins el calendari de curses de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Aquest esdeveniment obre una porta a la promoció del municipi a nivell de tradicions, comerç, natura, atractius turístics… Els participants a la cursa de diumenge podran gaudir de la pràctica esportiva enmig de l’entorn natural de la Serra del Catllaràs. De moment les inscripcions són un centenar. Per a més informació i inscripcions es pot consultar la pàgina web: www.ael.lillet.cat o bé trucar a l’Oficina de Turisme de la Pobla: 93 823 61 46. Hi ha temps per apuntar-se a la cursa fins al mateix dia de la prova, diumenge a primera hora del matí.

Estic amb tu

Comentaris