General

El Govern del Consell Comarcal del Berguedà (CiU i ICV) defensa la legalitat de l’operació de compra del nou local

El govern del Consell Comarcal del Berguedà, de CiU i ICV, ha respost a la denúncia del PSC sobre el procés de compra d’un nou local. Mentre que els socialistes el veuen “èticament fosc”, sobretot perquè el local que pren força és vinculat a l’exconsellera comarcal Mercè Font, el govern del Consell defensa “la legalitat i la transparència de l’operació d’adquisició del nou local”. Tot i que el president del Consell, Sergi Roca, ha reconegut Mercè Font, tinent d’alcalde de Gironella, està vinculada a una de les ofertes, diu que caldrà parlar-ne i tractar-ho en un proper ple perquè “no hi ha res a amagar”.
A través d’un comunicat de premsa, el govern comarcal assegura que les acusacions del PSC responen a la voluntat del seu portaveu, Abel Garcia, de fer una oposició del tot destructiva de l’acció de govern i defensa la necessitat d’adquirir un nou local en un lloc cèntric de Berga per encabir-hi les dependències dels serveis d’atenció directa al públic. Segons el govern comarcal, actualment s’està renunciant a la prestació de nous serveis per manca d’espai.
Segons el comunicat de premsa, “dir que la compra del local nou no és necessària obeeix només a motius de demagògia política”. Pel que fa a la licitació, diu que el procediment que s’ha seguit és el que proposa la Diputació de Barcelona a través de la seva pàgina web. També defensa el procediment seguit, que és l’establert per la llei. En aquest sentit, CiU recorda que en tot el procediment administratiu, el PSC no ha presentat cap al·legació i que ni tan sols ha votat en contra de l’adquisició.
Al mateix temps, el govern comarcal assegura que la compra del local no hipotecarà l’economia de l’ens i afirma que l’operació és “viable, necessària i transparent”. A més, afegeixen, no s’ha produït cap tipus d’incompatibilitat i que no s’ha amagat informació de l’expedient.

Estic amb tu

Comentaris